VIDEO EXCLUSIV | Podul Grant se pregătește de reparații. Directorul Administrației Străzilor: „Va fi destul de complicat, pentru că trebuie să ne corelăm cu CFR, să întrerupem curentul”

Publicat: 14/03/2023, 10:00

Marian Bârgău, directorul general al Administrației Străzilor, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că Podul Grant va intra în reparații în această primăvară. Potrivit lui Marian Bârgău, Podul Grant are nevoie de reparații în proporție de 65%.

„Avem un buget anul acesta de aproximativ 274 de milioane de lei, este în creștere față de bugetul de anul trecut, când am avut undeva la 152 de milioane de lei. O mare parte din acești bani merg pe partea de investiții, aproximativ 97 de milioane de lei, 110 milioane de lei merg către zona de reparații, atât pe zona de străzi și trotuare, cât și pe zona de marcaje rutiere”, a precizat Marian Bârgău în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Potrivit lui Marian Bârgău, în această primăvară vor începe lucrările de consolidare a Podului Grant.

 „În anul 2020 au fost executate lucrări la Podul Grant de 35 la sută”

„În ceea ce privește investițiile, vom începe în această primăvară cu reabilitarea Podului Grant, urmând apoi expertizarea tehnică a tuturor celor 28 de poduri și pasaje”, a detaliat Marian Bârgău.

Directorul Administrației Străzilor București a explicat ce lucrări se vor executa la Podul Grant.

„În anul 2020 au fost executate lucrări la Podul Grant de 35 la sută, dar diferența de 65 la sută a rămas pe zona cea mai dificilă, pe zona unde interacționăm cu CFR, cu liniile de înaltă tensiune. Pe partea de sub pod nu s-au executat lucrări, acolo unde există această interacțiune cu CFR. Este destul de complicat, pentru că trebuie să ne corelăm cu ei, să întrerupem curentul”, a explicat Marian Bârgău.

Când ar putea intra în reparații podurile Ciurel, Fundeni și Timpuri Noi

Directorul Administrației Străzilor a mai spus, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că podurile Ciurel (podul vechi), Fundeni și Timpuri Noi ar putea intra în reparații până la sfârșitul acestui an, după ce se vor face licitațiile pentru lucrări.

„Podul Ciurel vechi, și la ultima expertiză din 2017 avea o stare nesatisfăcătoare, cu risc seismic grad 4 (gradul 4 fiind cel mai grav – n.r.) și vom lansa licitația anul acesta pentru acest pod, cum avem și Podul Fundeni, care este undeva în aceeași situație, și Timpuri Noi (…) Noi, anul acesta, le-am prins pe buget, după expertizare vom actualiza cu siguranță termenii tehnico-economici, vom merge cu ei în Consiliul General, după ce vor fi votați, vom lansa licitația pentru aceste poduri și pasaje, care vor avea o stare nesatisfăcătoare”, a precizat Marian Bârgău.

Potrivit directorului Administrației Străzilor București, aceste poduri ar putea intra în reparații până la sfârșitul anului.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Șefa ALPAB a anunțat când va fi gata Podul Mare din Cișmigiu. Corina Bega: „Va intra în reparații și Podul de Nuc”

VIDEO EXCLUSIV | Viceprimarul Stelian Bujduveanu, anunț în premieră: „În șase luni este perfect rezonabil ca Pasajul Doamna Ghica să fie dat în trafic”

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase