VIDEO EXCLUSIV | Tramvaiul 41 va circula pe un singur sens pe Podul Grant, în sistem pendulă: „Vom schimba linia. Reparațiile la Podul Grant vor dura 24 de luni”

Publicat: 14/03/2023, 12:00

Marian Bârgău, directorul general al Administrației Străzilor, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că lucrările de reabilitare a Podului Grant, care ar putea începe la sfârșitul lunii mai, se vor executa cu închiderea circulației pe câte o bandă. De asemenea, tramvaiul va circula în sistem pendulă, pe un singur sens.

„Noi încercăm să lucrăm mai mult noaptea (la Podul Grant – n.r.), dar dacă vorbim de reabilitarea unui pod, vor fi lucrări și pe timpul zilei, însă nu se va închide circulația în totalitate, se va închide pe câte o bandă”, a spus Marian Bârgău, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Directorul Administrației Străzilor București (ASB) a explicat ce fel de lucrări se vor executa la Podul Grant. Potrivit lui Marian Bârgău, se vor schimba și liniile de tramvai, pe un sens.

„Decopertare (asfalt – n.r.), inclusiv partea de șine de linie de tramvai, pentru că în 2020 s-a făcut pe un singur sens, avem și sensul celălalt pe care trebuie să intervenim. Pe partea de reabilitare a pilonilor care susțin podul respectiv, partea de planșeu, toată structura”, a detaliat Marian Bârgău.

„Contractul va fi pe o perioadă de 24 de luni, iar investiția este undeva la 65 de milioane de lei”

Potrivit șefului ASB, lucrarea va costa 65 de milioane de lei.

„Contractul va fi pe o perioadă de 24 de luni, iar investiția este undeva la 65 de milioane de lei. Anul acesta avem deja preconizată suma de 35 de milioane de lei, deci așteptăm ca cei care vor câștiga licitația să se miște într-un ritm alert, astfel încât să reușim să terminăm lucrările într-un termen mai scurt decât 24 de luni (…)

Undeva la sfârșitul lui mai, începutul lui iunie vor începe lucrările”, a mai spus Marian Bârgău, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase