VIDEO | Explozie la un bloc din Craiova. O femeie a fost rănită și a avut nevoie de intervenția medicilor

Publicat: 09/02/2022, 13:06
Actualizat: 09/02/2022, 13:22

Explozie la parterul unui bloc din Craiova. Un apartament a fost distrus în urma unei deflagrații ce a avut loc, miercuri, în cartierul Brazda lui Novac. Femeia care locuia în imobil a fost transportată la spital cu arsuri pe 30% din suprafața corpului. Martorii spun că nu avea detectorul de gaz în priză.

Explozia a avut loc miercuri, în jurul orei 12:00, la un apartament din cartierul Brazda lui Novac din Craiova, transmite corespondentul GÂNDUL. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj, deflagrația nu a fost urmată de incendiu. O femeie a suferit arsuri pe mâni și pe față.

„Din primele informații ar fi vorba despre o acumulare de gaze la aparatul de gătit. Persoana este de gen feminin, 66 de ani și are arsuri pe 30% din suprafața corpului”, transmite Tania Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj.

Locatarii din zonă spun că zgomotul exploziei s-a auzit și la blocurile din apropiere.

„S-a auzit o bubuitură înfundată așa. Întreg apartamentul este distrus. (…)Ne speriarăm cu nu știam care este situația”, a povestit un bărbat care locuiește în zonă.

Oamenii spun că suflul exploziei a fost atât de puternic încât cioburile din geamurile de la fereastră au ajuns la zeci de metri distanță.

„Explodă aragazul. A fost o acumulare de gaze. Și când s-a dus să aprindă a explodat. S-a auzit o bubuitură puternică și s-au spart geamurile. Sunt aruncate geamurile la zeci de metri, dar nu a ars în casă nimic”a mai spus un locatar.

La fața locului au venit mai multe echipe de la firma de gaze pentru a vedea exact ce s-a întâmplat. I-au ghidat în zonă reprezentanții asociației de proprietar.

„Doamna nu a avut detectorul în priză. Am venit să vedem ce se constată. Să sperăm că dânsa este bine. Am înțeles că și-a lăsat aragazul dat drumul și nu era cu flacără și a plecat de acasă, cel puțin asta am auzit, nu știu sigur, iar când a venit acasă a bubuit”, a precizat reprezentanta asociației de proprietari.

La fața locului au intervenit 15 lucrători de la ISU Dolj, dar și polițiștii de IPJ Dolj.

„În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de distrugere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, transmite Mihaela Sadoveanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase