VIDEO | Kadîrov: Ucraina va vedea în următoarele zile o „operațiune specială adevărată”

VIDEO | Kadîrov: Ucraina va vedea în următoarele zile o „operațiune specială adevărată”
Publicat: 06/06/2022, 11:06

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat, în cel mai recent avertisment video lansat pe Telegram, că în Ucraina va avea loc în următoarele zile „o operațiune specială adevărată”.

Înregistrarea cu Kadîrov a fost distribuită duminică pe Twitter de jurnalistul Francis Scarr de la BBC.

Kadîrov amenință cu o „operațiune specială adevărată”

„În următoarele zile veți vedea o operațiune specială adevărată, don, îi veți vedea pe acei șeitani (unul dintre numele dracului – n. red.) fugind, don, nu doar din acele orașe, dar și din Ucraina, don! Ne pregătim, deci, și îi vom face bucuroși pe adevărații patrioți ai Rusiei și fie ca dușmanii noștri să moară, don!”, a spus liderul cecen în filmare.

Săptămâna trecută, Ramzan Kadîrov a acuzat televiziunea rusă de minciună, în legătură cu afirmațiile că Severodonețk este cucerit în proporție de 30%. El susținea că orașul ucrainean din regiunea Luhansk este cucerit total de ruși și ceceni.

Tolănit într-o canapea, într-un decor de lux, Kadîrov a declarat că „oamenilor trebuie să li se spună adevărul”.

Chiar dacă forțele ruse continuă să mobilizeze echipamente și trupe în zona Severodonețk – Lisichansk, forțele ucrainene au efectuat un contraatac cu succe la Severodonețk în ultimele 48 de ore și au împins trupele lui Putin înapoi la periferia de est a orașului și în afara așezărilor din sud, informează ISW.

Ramzan Kadîrov dorește să facă o demonstrație de forță, dar și un gest de loialitate față de protectorul său, Vladimir Putin, scrie The Guardian.

Totuși, luptătorii liderului cecen devin tot mai des „carne de tun” într-un război care i-ar putea aduce sfârșitul lui Kadîrov.

„Kadîroviții”, din prima zi a invaziei pe teritoriul Ucrainei

Ministerul Apărării din Marea Britanie a declarat luna trecută că așa-numiții „kadîroviți” au intrat pe teritoriul Ucrainei încă din primele zile ale invaziei militare la scară largă. Multe forțe cecene activează în Mariupol și Lugansk, transmite digi24.ro.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase