VIDEO | Mai mulți militari ruși, filmați în timp ce fură dintr-un magazin din Ucraina

VIDEO | Mai mulți militari ruși, filmați în timp ce fură dintr-un magazin din Ucraina
Sursa: captură video Nexta
Publicat: 27/02/2022, 13:27
Actualizat: 27/02/2022, 13:29

Mai mulți militari ruși au fost filmați în timp ce fură dintr-un magazin din Ucraina. Imaginile au fost postate pe Twitter de Agenția de știri NEXTA.

Ei au fost surprinși de camerele de luat vedere instalate în market. Militarii iau mai multe produse pe care le bagă în pungi.


Este a patra zi de lupte în Ucraina, după ce Rusia a invadat țara.

Ucraina a capturat aproximativ 200 de soldaţi ruşi care erau „prost echipaţi”, iar unii dintre ei au 19 ani, a declarat generalul-maior ucrainean Boris Kremenetski.

„Am capturat în jur de 200 de soldaţi ruşi, unii dintre ei în vârstă de 19 ani, deloc antrenaţi, prost echipaţi. Îi tratăm conform Convenţiei de la Geneva, conform dreptului umanitar internaţional”, a declarat Kremenetski, care este oficial al Ambasadei Ucrainei în SUA.

CNN nu a reuşit să verifice în mod independent afirmaţiile generalului.

Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Malyar, a afirmat că forțele ruse au pierdut aproximativ 4.300 de militari, notează The Guardian, care precizează că nu a putut verificat informația, dintr-o a doua sursă, deocamdată.

Malyar a mai spus că trupele ruse au pierdut aproximativ 146 de tancuri, 27 de avioane și 26 de elicoptere, relatează Reuters.

The Economist a scris, vineri, că „deși a fost depășită numeric, Ucraina a provocat mai multe victime în 24 de ore decât a suferit Rusia în opt ani de lupte în Siria”.

Kievul rezistă

Forțele ruse se confruntă cu o rezistență puternică în Ucraina și avansează mult mai lent decât au planificat, potrivit Ministerului Apărării britanic. Și surse oficiale din SUA, cu informații direct de pe front, au spus jurnaliștilor CNN că Rusia are pierderi mari pe teatrele de luptă, în timp ce nu a reușit să preia controlul spațiului aerian.

Forţele ruse au acum în Ucraina „zeci de mii” de militari, potrivit unui înalt oficial al Departamentului Apărării din SUA. Rusia a comasat peste 150.000 de militari în jurul Ucrainei, a adăugat el. În afara unităţilor de luptă, există şi unităţi pentru logistică şi alte misiuni.

„Ruşii au în prezent „peste 50% din forţele lor de luptă comasate pe teritoriul ucrainean”, a menţionat într-un briefing oficialul de la Pentagon.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult