VIDEO | Marcel Ciolacu: ”E clar că acest Guvern nu are cum să treacă. Este o bătaie de joc la adresa românilor”

VIDEO | Marcel Ciolacu: ”E clar că acest Guvern nu are cum să treacă. Este o bătaie de joc la adresa românilor”
Marcel Ciolacu: ”E clar că acest Guvern nu are cum să treacă”
Publicat: 20/10/2021, 12:06
Actualizat: 20/10/2021, 12:08

Marcel Ciolacu – președintele PSD – a ținut un discurs vehement în plenul Parlamentului, avertizând că sute de români mor, în fiecare zi, în timp ce clasa politică face jocuri ridicole doar pentru a accede la putere. 

Liderul social-democraților le-a reamintit celor prezenți în Parlamentul României pentru a vota guvernul propus de Dacian Cioloș că guvernul condus de Florin Cîțu a lăsat ”o moștenire grea”, numai în ultimele 24 de ore murind 574 de români.

”Noi am stat două ore aici, să facem iarăși politică. Alte câteva zeci de români au pierdut lupta cu viața. La fiecare două minute și jumătate, un român moare răpus de COVID. Asta este moștenirea lăsată de ultima guvernare. În această sală în care, astăzi, s-au rostit, din nou, discursuri, încap maximum 500 de persoane. Gândiți-vă că astăzi am fi o sală arhiplină, și la balcoane, și am fi 574 de oameni. Ieri, 574 de români ca dumneavoastră au murit de COVID. 574 de români care astăzi nu mai sunt. 574 de familii rămase fără cineva drag. Sunt copii care mor în timp ce clasa politică se ține de tot felul de jocuri ridicole pentru a accede la putere”, a spus Marcel Ciolacu de la tribuna Parlamentului.

Marcel Ciolacu: ”Vă cer să ne întâlnim imediat și să găsim împreună o soluție pentru a scoate România din criză!”

Liderul PSD le-a cerut reprezentanților tuturor partidelor parlamentare să găsească, împreună, o soluție pentru a scoate România din criză. Guvernul propus de Dacian Cioloș nu este decât ”o bătaie de joc” la adresa tuturor românilor, a mai spus Ciolacu, fiind nevoie urgentă de specialiști și de experți în sănătate.

În același timp, politicienii ar trebui să facă ”un pas înapoi”, iar tot acest ”spectacol sinistru” ar trebui să înceteze.

”E clar că acest Guvern nu are cum să treacă. Știe și dl Cioloș, știe toată lumea. Este o bătaie de joc la adresa românilor. Nu putem accepta un ministru al Sănătății care este părtaș la acest dezastru sanitar. Dar trebuie să punem urgent ceva în loc. De aceea, fac un apel către toți șefii de partide! Vă cer să ne întâlnim imediat și să găsim împreună o soluție pentru a scoate România din criză! Gata cu politica! Nu se mai poate așa. Trebuie să facem altceva. Trebuie ca politicienii să facă un pas în spate. Și să aducem specialiști și experți în sănătate care să vină urgent cu un proiect prin care să reducem numărul de morți. Avem medici foarte buni si aici in Parlament. Spectacolul politic sinistru trebuie să înceteze”, a declarat Marcel Ciolacu.

”Vă cer să nu rămâneți o pată urâtă și neagră în istoria acestei țări”

Marcel Ciolacu le-a cerut parlamentarilor – după ce a precizat că toată această luptă politică nu poate avea decât efecte negative – să demonstreze responsabilitate și să nu se transforme într-o ”pată urâtă și neagră” în istoria României.

”Ne-am certat suficient”, a mai spus președintele PSD, iar dezastrul sanitar prin care trece România nu poate fi depășit decât printr-un efort comun, dincolo de luptele politice.

”Egoismul, aroganța și lipsa de asumare ne-au adus în această situație dramatică. Eu cred că ne-am certat suficient. Atunci când e nevoie de excavator să ne îngropăm morții înseamnă că este mult prea mult. Toată această lupta politică face rău tuturor. Este o demență din care fiecare vrea să iasă cu cât mai multe procente. Vă cer să fiți măcar în al 12-lea ceas bărbați de stat! Vă cer să fiți alături de români în acest război cu moartea! Vă cer să trecem împreună România peste acest dezastru sanitar! Vă cer să nu rămâneți o pată urâtă și neagră în istoria acestei țări”, a adăugat președintele social-democraților.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Mirela Biftoi ar fi fost ucisă pentru o datorie de mii de lei! Sora ei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult