VIDEO | Marcel Pavel povestește la ALTCEVA cum a copilărit „în picioarele goale”: „Servitoarea medicilor mă trimitea să iau sifoane”

Publicat: 08/05/2023, 17:53
Actualizat: 08/05/2023, 17:54

Marcel Pavel a rememorat, în cadrul podcastului ALTCEVA, moderat de Adrian Artene, mai multe episoade din copilăria sa, pe care a petrecut-o, în mare parte, la Câmpulung Muscel. Artistul a povestit cum a copilărit „în picioarele goale” și și-a amintit cu drag cum mama sa încerca să le ascundă neajunsurile materiale, deși acest lucru era peste puterile sale.

Câmpulung Muscel, prima capitală a Țării Românești, a rămas pentru Marcel Pavel nu doar un oraș marcat de o istorie semnificativă, ci și un loc al copilăriei magice.

„Îmi sunt dragi dealurile, munții – am colindat fiecare colțișor pentru că, fiind un copil rebel plecam pe la 5 dimineața de acasă și mă întorceam pe la 10 seara, când mâncam și bătaia. Făceam numai prostii: jucam poker, fumam, mergeam la pescuit la 4 dimineața, ne jucam de-a indienii, făceam arcuri, dormeam în cazemate și ajungeam acasă abia noaptea. Dar o copilărie cu lipsuri materiale îngrozitor de mari. Însă doar în momentul în care am început să conștientizez au început să mă apese. Făceam comparația între colegii mei din familii deosebite, de doctori, profesori, care aveau o altă situație.

Mie, dacă îmi lua mama o pereche de teniși, îi rupeam a doua zi la fotbal. Și mergeam în picioarele goale mai mult. Și mi-a spus o dată servitoarea medicilor – mă trimitea să iau sifoane, îmi dădea 25 de bani, 50 de bani cu care eu jucam poker și mai câștigam câte ceva, vindeam sticle goale, o copilărie ca a lui Creangă. Așadar, îmi spunea că trebuie să mergem să ne spălăm pe picioare că veneam de la fotbal plin de praf și murdăream covoarele. Și după ce m-am spălat pe picioare, mergeam pe covoarele acelea și mă simțeam așa, ca un împărat.

Noi frații, mai făceam și glume – dacă nu aveam plapumă ziceam că dorm pe fratele mijlociu și mă înveleam cu cel mare. Sau cine se trezea primul pleca în oraș, că aveam o singură pereche de pantofi. Îmi mai amintesc că la școală ne punea să facem gimnastica de dimineața, iar eu în loc de curea aveam un cordon de halat de la mama și râdeau copiii de mine. Bine, îi luam la bătaie după aceea, că eram drăcos. După aceea m-am și înscris la box, că trebuia să dau afară energia cumva, că eram prea dinamic. Dar (n.r. am crescut) ținând cont de acele condiții pe care mama – pe care o iubesc, acolo în ceruri unde este  – încerca să le ascundă, să compenseze cumva neajunsurile, dar nu putea”, spune artistul la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene.

Despre Marcel Pavel

Marcel Pavel s-a născut pe 4 decembrie 1959 în satul Independența, județul Galați, dar a crescut și copilărit la Câmpulung Muscel, unde familia lui s-a mutat pe când avea doar 3 ani.

A început studiile muzicale la şase ani, în clasa a IV-a, înscriindu-se Scoala de Muzică şi Arte Plastice din Câmpulung Muscel la violoncel şi pian. A urmat Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Piteşti, studiind în paralel în particular percuţia, iubind foarte mult rock-ul. Este absolvent al Universității Naționale de Muzică București – secția Canto clasic.

Artistul face parte dintr-o familie de muzicieni, tatăl fiind violonist – o parte din educația muzicală primind-o de la acesta. Frații săi sunt, de asemenea, instrumentiști, Micky Pavel – saxofon, claviaturi, solo voce, Gigi Pavel – stabilit în Germania, saxofonist profesionist, Gina Pavel – pianistă și solistă vocală. Bunicul său a fost cunoscutul rapsod popular Ion Taraș.

În urma experienţei căpătate de-a lungul acestor ani, în vara lui 2000 a devenit un artist cunoscut la nivel national lansându-se cu melodia „Frumoasa Mea” compusă de Ovidiu Komornik. A lansat până în prezent sapte albume. Albumul „Frumoasa Mea” a fost vândut în 250.000 de exemplare și a obținut Discul de Platină.

A colaborat cu numeroase personalităţi din show-biz-ul românesc şi internaţional.

În 2002 a câștigat selecția națională pentru Eurovision 2002 alături de Monica Anghel cu piesa „Tell me why”. În finală s-au clasat pe locul nouă, cea mai bună poziție a României în concurs de până atunci.

Podcastul integral
Urmărește podcastul integral cu Marcel Pavel doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Știrea momentului despre RCA. Când ajung compensațiile pentru polițe
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Cât de veche este Cascada Niagara?