VIDEO | Momentul în care părinții aleargă spre școala din Texas în care un atacator a deschis focul asupra elevilor și profesorilor / Criminalul a fost ucis de un agent de poliție

Publicat: 25/05/2022, 09:29

Imaginile șocante distribuite marți pe rețelele sociale arată cum părinții aleargă disperați spre școala în care un atacator de 18 ani a deschis focul. Tânărul a ucis cu sânge rece 19 copii și doi adulți, potrivit ultimelor informații.

„Copiii fug din clase”, este comentariul la o filmare realizată în timpul masacrului din Texas.

O profesoară, Eva Mireles, a fost ucisă de atacatorul de 18 ani, alături de alți 19 copii și un alt adult.

Mătușa lui Mireles, Lydia Martinez Delgado, a prezentat o declarație, în care condamnă masacrul de la școala din Uvalde, TX.

Atacatorul Sergio Ramos a fost ucis de un agent CBP (Custom and Border Patrol), care a intrat în școală în echipament special.

Salvador Ramos, echipat cu vestă antiglonț, un pistol și posibil o pușcă, și-a împușcat bunica înainte să comită masacrul de la școală.

Ramos s-a născut în Dakota de Nord și locuia în Uvalde, fiind elev al Liceului Uvalde.

Foto: Instagram

Cel mai grav atac armat de la Sandy Hook din 2012

Victimele copii ale criminalului au vârste între 7 și 11 ani. Marți seara, tatăl unei fetițe de 10 ani, pe nume Annabelle, a declarat că fiica lui este încă dispărută.

Acesta a fost cel mai sângeros atac armat de la Sandy Hook (2012), când un tânăr a ucis 20 de copii și 6 profesori, în Connecticut.

Anterior comiterii atacului, Ramos i-a transmis un mesaj unei femei de pe Instagram, pe care a etichetat-o la o fotografie cu arme.

Salvador Ramos a transmis un ultim mesaj pe rețelele sociale, marți, la ora 9:16 am.

Atacul armat a început la 11:32 am.

Robb Elementary School, o școală cu 600 de elevi, se află în Uvalde, orașul în care s-a născut celebrul actor Matthew McConaughey, la 100 km est de granița cu Mexic și 120 km vest de San Antonio.

Foto: Facebook / Elsa G. Ruiz

Jill Biden: „Părinții nu vor mai fi la fel”

În fotografii poate fi observată o camionetă avariată, abandonată în fața școlii de Salvador Ramos. Tânărul a fost implicat într-un schimb de focuri cu agenții de poliție sosiți la fața locului. Unul dintre ei a fost rănit, dar va supraviețui.

Alți 13 copii sunt îngrijiți la spitalul din Uvalde, precum și un bărbat de 45 de ani.

Spitalul Universitar din San Antonio a preluat alte două victime, un copil și o femeie de 66 de ani.

Joe Biden a transmis condoleanțe după masacrul din Uvalde. La rândul ei, Prima Doamnă, Jill Biden, a declarat: „Părinții nu vor mai fi la fel. Să pierzi un copil este ca și cum ai pierde o parte din sufletul tău”. Soții Biden și-au pierdut unul dintre fii, pe Beau Biden, în 2015, scrie Daily Mail.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult