VIDEO | Niculina Stoican, în lacrimi despre primirea trupului neînsuflețit al lui Petrică Mîțu Stoian: ”Nu va fi singur nicio secundă”

Publicat: 08/11/2021, 14:29
Actualizat: 08/11/2021, 23:42

Trupul neînsufleţit al artistului Petrică Mîțu Stoian va fi depus, luni, la sala de repetiții a Ansamblului Folcloric ”Maria Tănase” din Craiova,  unde deja se fac ultimele pregătiri. S-au montat bănci în aer liber pentru toți cei care vor veni să îi aducă un ultim omagiu regretatului artist, iar pe un ecran uriaș vor rula imagini din timpul vieții lui Petrică Mâțu Stoian.

Cunoscutul cântăreț de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a murit sâmbătă, 6 octombrie, în jurul orelor 21.00, din cauza unor complicații medicale post-COVID. Artistul se afla internat la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Reșița, după ce cu o zi înainte fusese transferat dintr-o clinică privată, unde trebuia să înceapă un tratament post-COVID în camera hiperbară.

”Nu îl vom lăsa singur nici măcar o secundă”

Cântăreața de muzică populară Niculina Eugenia Stănescu – pe numele de scenă Niculina Stoican, așa cum o cunosc toți admiratorii săi -, manager al Ansamblului Folcloric ”Maria Tănase” din Craiova, a declarat, devastată de durere, că toți colegii artistului îi vor aduce un ultim omagiu, iar instituția va fi deschisă toată noaptea.

Memoria și numele artistului vor fi onorate, ”așa cum i se cuvine și așa cum merită”, mai spune Niculina Stoican.

”Ora, cu exactitate, nu știu să o spun. Așteptăm să vină cortegiul funerar de la Reșița. (…) Astăzi va ajunge la sediul Ansamblului Folcloric Maria Tănase din Craiova, aici vă așteptăm, pe cei care doriți să vă luați rămas bun de la Petrică Mâțu Stoian. Noi, toți colegii lui, suntem aici, pregătiți să îi onorăm memoria și numele, așa cum i se cade și i se cuvine și așa cum el merită. Nu am alte date în afară de ce vă spuneam. Nu am alte informații. Cert este că instituția va fi deschisă toată noaptea, noi nu îl vom lăsa singur nici măcar o secundă. Astăzi, mâine, îi așteptăm aici pe cei care doresc să își ia rămas bun de la el. Noi suntem aici”, a transmis Niculina Stoican, cuprinsă de durere.

”Asta ne-a mai rămas să facem pentru el. Din păcate. Doar atât…”

Așteptarea trupului neînsuflețit al lui Petrică Mîțu Stoian este un extrem de dureroasă, mărturisește Niculina Stoican. Artistul ieșise la pensie, însă ”prezența lui exista”.

”Atât timp cât autoritățile s-au autosesizat (n.red. – fiind deschisă o anchetă pentru a se stabili toate circumstanțele decesului), acum lucrurile au intrat pe procedura conform legislației și nu mai ține de hotărârea ei (n.red. – sora lui Petrică Mîțu Stoian). Demersurile sunt făcute așa. Și tocmai de aceea s-a și întârziat. Noi așteptăm și atât. Și așteptarea aceasta este mai dureroasă ca orice acum. Am făcut multe pregătiri pe care nu credeam că o să le facem vreodată pentru el. El, cu ceva timp în urmă, a ieșit la pensie. Dar prezența lui exista și fără un dosar înregistrat la Resurse Umane, așa că – o să vedeți – sunt foarte multe lucruri pe care le-am pregătit și pe care le dăruim nu numai instituției și nouă, ca și colegi ai lui, ci și oamenilor care vor trece pe stradă, pe strada pe care este instituția, pe strada Crișului”, a mai spus managerul Ansamblului Folcloric ”Maria Tănase” din Craiova.

”Avem pregătit un panou pe care va rula un moment pe care l-am pregătit cu selecții, imagini cu el, cu un fond muzical una dintre piesele pe care toată lumea a iubit-o, cu aplauzele, la final, pe care el le merită din plin. Sunt multe lucruri pe care le-am pregătit din tot sufletul și pe care le facem pentru că asta ne-a mai rămas să facem pentru el. Din păcate. Doar atât”

Niculina Stoican

”Va avea gardă din colegii lui. Nu va fi singur”

Niculina Stoican mai spune că trupul neînsuflețit al artistului va fi depus la sala de repetiții a Ansamblului ”Maria Tănase”, pentru că acolo repeta, tot timpul, Petrică Mîțu Stoian.

Cu lacrimi în ochi, managerul Ansamblului ”Maria Tănase” din Craiova, a mai dezvăluit că regretatul artist va avea gardă la catafalc, o gardă de onoare formată din colegi de breaslă care nu îl vor lăsa, nicio secundă, singur.

”Va fi depus la sala de repetiții, pentru că este spațiu și pentru că acolo a repetat întotdeauna, și pentru că putem să respectăm circuitul, conform legislației și situației actuale pandemice. Acolo va fi depus. Noi suntem organizați cu toții, va avea cumva… Va avea gardă din colegii lui. Niciodată, nicio secundă (n.red. – plânge), din momentul în care va intra și până în momentul în care va pleca din instituție nu va fi singur. Nicio secundă. Ne-am organizat să fim lângă el, să simtă că noi îl iubim și îl prețuim, în afară de publicul care… care este atât de evident cât de mult îl prețuiește. Trebuie să ne simtă și pe noi și să simtă că nu îl vom lăsa singur o secundă”, a mai spus, îndurerată, Niculina Stoican.

Petrică Mîțu Stoian a ajuns de urgență la spital, acuzând stări de rău și tușind cu sânge

Săptămâna trecută, Petrică Mîțu Stoian a filmat – alături de alți interpreți de muzică populară – ediția care va putea fi văzută de Revelion și nimic nu prevestea o astfel de nenorocire. Petrică Mâțu Stoian a ajuns de urgență la spital, dintr-o clinică privată, acuzând stări de rău și tușind cu sânge. Medicii au transmis că bărbatul suferea de bronhopneumonie post-COVID și avea stare septică.

De câteva zile, artistul se afla în tratament post-COVID la o clinică privată din Caraș-Severin. Petrică Mîțu Stoian era imunizat cu ambele doze de vaccin împotriva noului coronavirus.

Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna – Plaiul Cloșanilor, în județul Mehedinți. După ce și-a făcut debutul în cadrul emisiunii ”Tezaur Folcloric” – fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu – Petrică Mâțu Stoian a participat la numeroase festivaluri de folclor, câștigând numeroase premii.

Era angajat din anul 1995 la Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” din Târgu-Jiu, iar repertoriul lui era compus din cântece folclorice de veselie, tradiții de nuntă sau de înmormântare, dar și doine populare transmise din generație în generație.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață