VIDEO | Ninge pe Transfăgărășan! Vremea se răcește în toată țara

Publicat: 11/11/2022, 15:43

Ninge pe Transfăgărășan! Iarna și-a intrat în drepturi! Încă de la primele ore ale dimineții, pe Transfăgărășan s-a așternut un strat de zăpadă, zilele cu temperaturi de toamnă fiind deja o amintire. 

Drumarii au intervenit încă de dimineață cu utilaje de deszăpezire pentru ca traficul să se desfășoare fără probleme pe Transfăgărașan.

Vremea intră într-un proces de răcire

Dacă în primele zile ale lunii noiembrie, temperaturile înregistrate în România semănau mai mult cu unele de vară decât cu cele din ultima lună a toamnei, acestea au ajuns la final, vremea intrând într-un proces de răcire simțitor.

În weekend sunt așteptate ploi slabe sau burniță în majoritatea regiunilor, iar la munte se anunță lapoviță și ninsori. Vineri, 11 noiembrie, în cea mai mare parte a ţării valorile termice sunt în scădere faţă de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi temporar ploi în Muntenia, local în Oltenia, Dobrogea, Moldova, sud-vestul Transilvaniei, la munte şi izolat, posibil şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 17 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 1 grad în estul Transilvaniei şi 11 grade Celsius pe litoral.

Cum va fi vremea până pe 20 noiembrie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo până pe 20 noiembrie, iar vremea rece va pune stăpânire pe întreaga țară, potrivit prognozei emise de meteorologi.

Banat

După data de 10 noiembrie, tendința va fi de scădere ușoară și treptată a temperaturilor diurne către medii 10…12 grade, valori mai apropiate de normele climatologice.  Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai mare în zilele de 7, 12 și 13 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie.

Crișana

După 10 noimebrie, treptat temperaturile acestea vor scădea spre valori mai apropiate de mediile multianuale, de 8…10 grade, în perioada 15…20 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai ridicată în zilele de 7, 8, 11 și 12 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie.

 Transilvania

După 11 noimebrie, valorile termice diurne vor continua să scadă și se vor apropia de cele normale specifice perioadei, astfel media lor va tinde spre 8…9 grade. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 2 și 6 grade, dar după data de 15 noiembrie mediile acestora va scădea spre -1…0 grade. Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai ridicată în zilele de 8, 12 și 13 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie.

Maramureș

Minimele termice vor fi cuprinse în general între 3 și 7 grade, dar după data de 15 noiembrie mediile acestora va scădea până la valori în jurul pragului de îngheț (0 grade celsius). Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai mare în zilele de 8, 11 și 12 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie.

Moldova

Temperaturile minime vor avea variații în intervalul 7…16 noiembrie, de la medii de 4 la 8 grade, după care se vor stabiliza la 0 grade în medie pe regiune. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în 11, 12 și 13 noiembrie.

Dobrogea

După 11 noiembrie, temperaturile vor scădea treptat la 10 grade și se vor menține așa pe intervalul 15…20 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Muntenia

Temperaturiel vor scădea după 10 noiembrie, astfel că maximele vor coborî la 12 grade. Regimul termic nocturn va avea ușoare variații până în 12 noiembrie, cu minime de 6…8 grade mediat regional, apoi va scădea la valori, în medie, de 2 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în 12 și 13 noiembrie.

Oltenia

După 11 noiembrie temperaturile vor scădea la medii de 10 grade în data de 16 noiembrie valori ce se vor menține până la finalul intervalului. Minimele vor avea variații în prima săptămână, de la 5 la 8 grade în medie, iar în cea de a doua vor scădea până în jurul a 0 grade, mediat regional. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în 12, 13 și 14 noiembrie și din nou în 19 și 20 noiembrie.

La munte

Media temperaturilor va scădea treptat spre 4 grade în data de 12 noiembrie. Ulterior, vor avea doar variații ușoare, cu medii între 4 și 6 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în 7,8, 11, 12, 13 și 14 noiembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...