Percheziții în două școli și o primărie din Călărași. Șase persoane vor fi audiate

Percheziții în două școli și o primărie din Călărași. Șase persoane vor fi audiate
Publicat: 03/02/2022, 13:32
Actualizat: 03/02/2022, 19:10

Poliţiştii din Călărași fac, joi, trei percheziţii, în județul Călărași, într-un dosar de delapidare. Verificările au loc la două școli și la sediul unei primării, într-un dosar de delapidare. Șase persoane vor fi audiate în calitate de martori, au spus surse judiciare, pentru GÂNDUL.

„Din cercetări a reieşit faptul că, din anul 2015 și până în prezent, în incinta celor 2 unități de învățământ, dezafectate și aflate în patrimoniul unității administrativ-teritoriale, ar fi fost cazați mai mulți muncitori, angajați ai unei societăți comerciale, care ar fi desfășurat activități de prestări servicii, pe raza unității administrativ-teritoriale, cât și a localităților învecinate”, potrivit sursei citate.

De asemenea, există suspiciuni că primăria din județul Călărași ar fi plătit chiar și cheltuielile de întreținere, respectiv utilitățile, a celor două unități de învățământ, fără a fi încheiate contracte de locațiune sau folosință.

Perchezițiile sunt efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Oltenița, Serviciului Criminalistic, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult