VIDEO | Povestea unui celebru actor american pe care România l-a convins să se convertească la Ortodoxie (DOCUMENTAR)

Publicat: 22/07/2022, 21:30
Actualizat: 25/07/2022, 17:16

Jonathan Stevens Jackson este un actor, muzician și un autor american. El a devenit cunoscut prin intermediul rolului său în telenovela „General Hospital”. Atunci, el l-a interpretat pe Lucky Spencer, astfel că rolul i-a adus cinci premii Daytime Emmy. Cu toate acestea, actorul s-a făcut remarcat și prin intermediul rolurilor pe care le-a jucat de-a lungul anilor. Ulterior, după o vizită în România, acesta a descoperit ortodoxia și s-a convertit la această religie.

Jackson a crescut în Battle Ground, Washington, împreună cu fratele său Richard Lee și cu sora sa, Candice. Părinții acestora erau adventiști de ziua a șaptea, astfel că au fost crescuți ca niște creștini neconfesionali. În anul 1991, familia actorului a făcut o excursie la Universal Studios Hollywood, unde atât Richard Lee, cât și Jonathan au decis să devină actori.

Cei doi au luat lecții de actorie în Portlang, Oregon, până în anul 1993, atunci când s-au mutat în California împreună cu mama lor. Jonathan a apărut în mai multe reclame, iar după șase luni în California, acesta a reușit să primească un rol în telenovela ABC Daytime „General Hospital”.

Acesta a fost și primul rol notabil pe care l-a avut, astfel că actorul l-a interpretat pe Lucky Spencer, între anii 1993 și 1999. Astfel, acesta a câștigat numeroase premii pentru munca din serial.

Ulterior, el a fost nominalizat la premiul Daytime Emmy de șase ori pentru cel mai tânăr actor într-un serial, astfel că a devenit deținătorul recordului atât pentru nominalizări, cât și pentru victoriile pentru cel mai tânăr actor. Totodată, a câștigat premiile Soap Opera Digest în anul 1995, dar și în anul 1999.

Tot în aceeași perioadă, Jonathan Jackson a fost nominalizat la Premiile Young Artist, în 1996, 1997 și 1999. El a mai câștigat și premiul The Hollywood Reporter pentru YoungStar în 1995, 1997, 1998 și 1999 și a fost nominalizat în 2000.

În timp ce lucra la „Spitalul General”, Jonathan a jucat și în primul său lungmetraj, numit „Camp Nowhere”, în rolul lui Morris Mud Himmel.

De asemenea, tot cam în aceeași perioadă, actorul a jucat în filme pentru televiziune precum „Prisoner of Zenda” și „The Legend of the Ruby Silver”. În anul 1999, Jonathan a filmat „The Deep End of the Ocean”, cu puțin timp înainte să părăsească rolul din „General Hospital”.

Jonathan și-a continuat cariera cinematografică, în anul 2000, cu filmul independent „True Rights” și filmul de televiziune ABC „Trapped in a Purple Haze”. Totodată, el a scris și regizat un scurtmetraj împreună cu fratele său Richard, intitulat „Crystal Clear”, care a câștigat cel mai bun scurtmetraj dramatic și premiul Coen Brothers pentru „Duo-Filmmaking” la Festivalul de Film din Brooklyn.

Însă, Jackson s-a axat, încă de când era mic, și pe latura muzicală. Acesta a luat lecții de chitară și a învățat singur să cânte la pian. Astfel, în anul 2000 și-a făcut o trupă alături de fratele, tatăl și unchiul său, pe care a numit-o „Scarlet Road”. Doi ani mai târziu, Jonathan și fratele său, Richard Lee și-au numit grupul „Jono and the Rock”, ulterior „Enation”. Jonathan era liderul trupei, cânta la chitară, voce, dar scria și majoritatea melodiilor.

De-a lungul timpului, trupa a lansat mai multe albume, iar melodia lor „Feel This” a devenit un hit de TOP 10 în topurile naționale de rock iTunes după ce a fost prezentată în serialul de televiziune CW One Tree Hill. Cântecele lui „Enation” au fost, de asemenea, prezentate pe Riding the Bullet și General Hospital.

În anul 2002, Jonathan a jucat unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale de film, ca Jesse Tuck, în „Tuck Everlasting”. Filmările au avut loc în aceeași perioadă cu cele ale filmului „Insomnia”.

Patru ani mai târziu, în anul 2004, Jonathan a filmat „Dirty Dancing: Havana Nights” și „Riding the Bullet”. Din 2008 până în 2009, a avut un rol și în serialul Fox TV „Terminator: The Sarah Connor Chronicles”. Acesta a avut rolul tatălui lui John Connor, înainte ca spectacolul să fie anulat.

Tot în anul 2009, Jonathan a anunțat că se va întoarce la „General Hospital” și va relua rolul lui Lucky Spencer. În 2011, actorul a anunțat că va părăsi rolul din „General Hospital”, iar data finală de difuzare a fost la sfârșitul anului, înainte de Crăciun.

Un an mai târziu, în 2012, Jonathan a câștigat al cincilea Daytime Emmy și a doua victorie consecutivă pentru cel mai bun actor în rol secundar într-un serial. Tot atunci, Jackson a primit un alt rol, cel al cântărețului și compozitorului Avery Barkley în drama ABC „Nashville”. În serial, actorul a cântat și la chitară.

În același an, el a lansat și o carte de poezie sub pseudonimul J. S. Jackson, intitulată „Book of Soace and Madness”. Mai mult, el a vorbit și despre o altă carte, intitulată „Acting in the Spirit”, în care a scris despre legătura dintre credința sa ortodoxă răsăriteană și cariera de actor. În noiembrie 2014, a lansat și cartea „The Mystery of Art: Becoming an Artist in the Image of God”.

România l-a convins să treacă la ortodoxism

Ulterior, a urmat calea spre ortodoxie, după o vizită în România. El a fost trimis în țara noastră să lucreze pentru un film, astfel că a stat trei luni și jumătate în București. Filmul se baza pe o carte, iar după ce filmările s-au terminat, producătorii au decis să îi scoată personajul din film. Susține că această vizită a avut cu totul un alt scop, acela de a cunoaște ortodoxia.

După vizita sa în România, actorul a petrecut trei ani citind sute de cărți despre istoria creștinismului și a susținut că între persoana sa și catolicism nu rezonau lucrurile. Așa că a început să caute informații despre Biserică înainte de schismă și așa a ajuns să cunoască frumusețea ortodoxiei.

Pentru mine călătoria spre Ortodoxie a început în România” – Jonathan Stevens Jackson

Acesta a anunțat că prima data când a văzut o procesiune de oameni care țineau în mână lumânări s-a întâmplat în România, în timp ce stătea la fereastra hotelului.

În 2012, Jonathan și familia lui au fost botezați în Biserica Ortodoxă Răsăriteană. În discursul său de acceptare a premiului Daytime Emmy din 2012, el a mulțumit Sfintei Treimi, precum și călugărilor de pe Muntele Athos. Artistul a explicat mai târziu, într-un interviu, că oamenii își dedică viața rugăciunii și nu se roagă doar pentru ei înșiși, ci se roagă cu adevărat pentru toată lumea.

Mi-a trecut prin minte gândul: cu toată distrugerea, haosul și nebunia care se întâmplă în această lume, dacă rugăciunile lor nu s-ar întâmpla, cum ar fi această lume? Am simțit, personal, că voiam doar să le mulțumesc pentru că ei chiar cred că rugăciunile lor înseamnă mult” , a susținut Jonathan Stevens Jackson.

În urmă cu doi ani, a înregistrat un cântec dedicat mănăstirilor ortodoxe Hilandar, dar și bisericilor sârbe din Kosovo. În luna septembrie, acesta s-ar fi mutat în Irlanda pentru a sprijini o nouă mănăstire înființată de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale.

Este principalul motiv pentru care m-am mutat, mă rog de ani de zile pentru ca o mănăstire ortodoxă să fie fondată în Irlanda”, a susținut actorul la acea vreme.

De când rolul acestuia din „Nashville” s-a încheiat, Jackson s-a dedicat carierei sale muzicale și a organizat mai multe turnee cu trupa sa, în Irlanda și Regatul Unit al Marii Britanii, care au avut loc în acest an.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Apple ar urma să lanseze noi iPad-uri, după un an de pauză
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid