VIDEO | Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit la Bruxelles cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola

Publicat: 01/09/2023, 16:05
Actualizat: 01/09/2023, 19:09

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit vineri la Bruxelles cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. Întrevederea a avut loc în contextul vizitei oficiale a șefului Executivului pentru a negocia ridicarea plafonului țintei de deficit bugetar, aplicat României.

În cadrul vizitei oficiale a lui Marcel Ciolacu la Bruxelles, premierul României s-a întâlnit și cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola:

”Mă bucur să constat că Președinta Parlamentului European, doamna Roberta Metsola, recunoaște eforturile financiare și logistice uriașe făcute de România pentru a sprijini Ucraina și Republica Moldova.

Contăm pe sprijinul său pentru țara noastră în privința aderării la Schengen, doamna Metsola fiind unul dintre cei mai mari susținători ai României în acest sens.

Sunt sigur că împreună vom găsi cele mai bune și eficiente soluții pentru că proiectul european să își probeze solidaritatea și justețea!” a transmis pe Facebook premierul Ciolacu, în urma întâlnirii.

Roberta Metsola și-a exprimat pe Twitter solidaritatea față de România în ceea ce privește explozia de la Crevedia. Aceasta a postat și o fotografie din cadrul întâlnirii cu Marcel Ciolacu:

”Am avut o întâlnire excelentă cu premierul Marcel Ciolacu. I-am mulțumit pentru sprijinul ferm acordat de România țărilor vecine, Ucraina și Moldova, susținând ambițiile lor legate de UE. Am reiterat că România aparține Schengen. Îmi exprimat solidaritatea în urma exploziilor fatale din Crevedia” a transmis președinta Parlamentului European.

sursa foto: Twitter Roberta Metsola

La Bruxelles, Marcel Ciolacu va prezenta calendarul de implementare al PNRR, dar și măsurile fiscale prevăzute pentru a reveni cât mai aproape ținta de deficit, a menționat joi europarlamentarul Victor Negrescu:

”Vizita de lucru a premierului la Bruxelles este foarte importantă și binevenită. Dânsul va avea discuții cu președinta Comisiei Europene, cu Ursula von der Leyen, cu președinta Parlamentului European Roberta Metsola, cu președintele Consiliului European Charles Michel și cu persoana responsabilă de structura care se ocupă de implementare a PNRR. Premierul României va prezenta pe de o parte, calendarul de implementare al PNRR și faptul că iată, ușor-ușor revenim în grafic cu implementarea jaloanelor și de cealaltă parte va prezenta măsurile fiscale prevăzute pentru a reveni cât mai aproape ținta de deficit asumată de forțele guverne ale României. Într-adevăr, România trece printr-o situație excepțională, suntem în procedură de deficit excesiv ca urmare a măsurilor greșite luate de Guvernul PNL la finalul anului 2019”

Președintele Consiliului European l-a asigurat pe premierul Marcel Ciolacu de susținerea sa față de aderarea României la Schengen

Și președintele Consiliului European l-a asigurat vineri pe premierul Marcel Ciolacu de susținerea sa față de aderarea României la Schengen, în cadrul vizitei șefului Executivului României la Bruxelles.

Marcel Ciolacu a transmis în urma întâlnirii pe care a avut-o vineri cu președintele Consiliului European, Charles Michel, că a primit asigurări din partea oficialului de la Bruxelles în ceea ce privește susținerea sa față de aderarea României la spațiul Schengen. Premierul României l-a numit pe Charles Michel, ”unul dintre marii prieteni ai țării noastre ”.

Programul de vineri al premierului Ciolacu la Bruxelles

Premierul și-a început deplasarea la Bruxelles cu o vizita la Spitalul Militar Regina Astrid, acolo unde au fost transferate pentru tratament două persoane rănite în exploziile de la Crevedia, după care șeful executivului se întâlnește cu liderii UE.

Ora 08:30    Vizită la Spitalul Militar Regina Astrid, unde au fost transferate pentru tratament două persoane rănite în exploziile de la Crevedia

Ora 10:30    Întrevedere cu președintele Consiliului European, Charles Michel

Ora 12:00    Întrevedere cu directorul general al SG Recover (Recovery and Resilience Task Force), din cadrul Comisiei Europene, Céline Gauer

Ora 14:00    Întrevedere cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola

Ora 15:30    Întrevedere cu președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen

Ora 17:00    Conferința de presă la încheierea vizitei de lucru la Bruxelles


CITEȘTE ȘI:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Alphabet, compania care deține Google, depășește o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari