VIDEO Previziunea lui Cristoiu: „Cea mai mare lovitură dată întregii planete” Cum va fi afectată România

Publicat: 21/03/2022, 21:28

Războiul dintre Rusia și Ucraina va da o lovitură puternică întregii economii a planetei, iar efectele vor fi resimțite de către toate societățile în fiecare zi, a spus publicistul și scriitorul Ion Cristoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială ”Războiul din Ucraina” transmisă live de Gândul.

„Tot ce se întâmplă acum este cea mai mare lovitură dată întregii economii a planetei. Efectele economice se vor de la o zi la alta și numai în Occident.

După pandemie, lumea a fost întrețesută. Lumea a fost gândită astfel. Este atât de sensibilă economia lumii că și dacă întrerupi undeva o cale ferată, da acum. Zborurile au crescut cu 40%. Acum nu se vede, dar după ce companiile își vor face bilanțul.. McDonald’s avea în Rusia peste 800 de restaurante care nu vor mai aduce profit companiei.

Marele avantaj al Rusiei este că ea nu a fost în niciun moment țară economică industrială. Ea nu a vândut nimic. Hârtia a crescut cu 50%”, a declarat Ion Cristoiu, în exclusivitate pentru Gândul.

Întrebat cum va fi afectată România de războiul din Ucraina, Cristoiu a răspuns: „Pot să spun de ce va fi dezastru la noi. Guvernanții noștri, împreuna cu Klaus Iohannis erau foarte veseli că sunt importanți din punct de vedere extern.

Ar fi trebuit acum coaliția sau Klaus Iohannis să îi cheme pe ei să facă pe bucăți sectoarele economice și să găsești soluții pe care să le faci pentru a nu fi afectat. Nu numai gazul. Cereale, hârtie, petrol și să încerci să găsești resurse pe plan local. Toți își vot ține resursele”, a afirmat el.

Chestionat cum s-au descurcat autoritățile din România de când a început războiul din Ucraina, Cristoiu a afirmat: „Au dat din coadă. Au fost foarte veseli și încântați că au trecut pe aici (înalți demnitari ai forțelor NATO n.red). Nu s-au preocupat de noi. De ce niciodată nu am cerut și noi cu Schengen-ul?”, a declarat Ion Cristoiu.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase