VIDEO | Primele declarații ale unui motociclist Hells Angels, în urma audierilor la poliție. „Nu s-a întâmplat absolut nimic, vă pierdeți timpul”

Publicat: 23/06/2023, 20:13

Unul dintre cei opt motocicliști Hells Angels audiați, vineri, de polițiști a vorbit pentru prima dată după atacul de tip mafiot organizat împotriva patronului unui lanț de restaurante din București, susținând că „nu s-a întâmplat absolut nimic”. Atât membrul grupului Hells Angels, cât și avocatul său au spus că a dat declarații în calitate de martor, în fața anchetatorilor de la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.

După ce ofițerii Serviciului Omoruri și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au descins la șase adrese din București și județele Ilfov, Buzău, Călărași și Prahova, opt membri ai clubului moto Hells Angels au fost ridicați, vineri, și audiați la Poliția Capitalei, fiind acuzați de tentativă de omor calificat.

Întrebat, la ieșirea de la audieri, dacă el este liderul Hells Angels din România, Sorin Tomescu, unul dintre membrii grupului, a răspuns: „Nu, nu am nicio treabă”.

Avocatul Andrei Lazăr a afirmat că Sorin Tomescu „nu a avut niciun fel de participare” și că singura implicare a acestuia în atacul din 14 iunie a fost aceea că s-a aflat „în capul coloanei de motocicliști din cadrul clubului”.

„Domnul Tomescu nu dorește să dea nicio declarație. Tot ce pot să vă spun și să vă aduc la cunoștință este că are calitatea de martor. A fost prezent la momentul incidentului acolo. Din spusele dumnealui, nu a avut niciun fel de participare și nu s-a întâmplat mare lucru acolo.

Ancheta este încă în desfășurare, nu cunosc nici eu foarte multe alte informații ca să pot să vă dau detalii. Se fac cercetări pentru infracțiunea de tentativă la omor. Au fost identificate mai multe persoane care au fost la fața locului.

Urmează să se stabilească, în funcție de probele administrate, ce participație a avut fiecare la comiterea faptei. Domnul Sorin Tomescu, repet, are calitatea de martor. A fost în capul coloanei de motocicliști din cadrul clubului Hells Angels, aceasta a fost singura implicare”, a precizat avocatul.

„Este această apartenență la un club care nu urmărește comiterea niciunui fel de infracțiune”

Potrivit avocatului, clientul său „nu deține niciun fel de armă” și este „o persoană perfect integrată în societate”.

„Au mers la un club rival, din ce am înțeles, pur și simplu ca să își manifeste prezența, să-și declare prezența și apartenența la clubul respectiv. Nu au avut intenția să declanșeze niciun conflict. A degenerat, probabil, conflictul și urmează ca organele de anchetă să stabilească exact ce anume s-a întâmplat. N-a fost nicio organizare.

A fost pur și simplu o deplasare a clubului de motocicliști, la restaurantul respectiv. Cred că șapte sau opt motocicliști au participat. Clientul meu nu deține niciun fel de armă. Este o persoană pe care o cunosc de mai multă vreme.

Pot să afirm cu toată responsabilitatea că este o persoană perfect integrată în societate. Sigur, este această apartenență la un club care nu urmărește comiterea niciunui fel de infracțiune, este un grup de motocicliști, cum sunt și alte asemenea cluburi în alte categorii, în societatea românească”, a menționat avocatul.

Avocatul Andrei Lazăr a ținut să precizeze că între cluburile Hells Angels și Bandidos există doar „o rivalitate la nivel de club”, fără să fie vorba de „infracțiuni sau alte asemenea probleme”.

„Dacă victima a transmis amenințări, sigur o să răspundă în fața legii, în condițiile în care aceste amenințări sunt reale și pot să provoace clientului meu o temere. Sigur, urmează și alte audieri, cercetările continuă, organele de anchetă continuă să-și îndeplinească atribuțiile pe care le au.

Nu știu dacă există rivalitate între cluburile Hells Angels și Bandidos, nu sunt cunoscător al acestor probleme. Din ce am discutat cu clientul meu, există o rivalitate, dar, repet, o rivalitate la nivel de club.

Nu vă gândiți la infracțiuni sau la alte asemenea probleme. Nu știu dacă se află într-o poziție de conducere (n.r. – în clubul Hells Angels). Este una dintre persoanele importante din acest club, cu vechime, să spunem”, a explicat avocatul.

„Domnul Tomescu n-a indicat ca o persoană să fi comis o anumită infracțiune”

„Nu există lider în Hells Angels”, a intervenit imediat Sorin Tomescu, fără a explica însă cum sunt organizați în cadrul grupării.

Avocatul a explicat că, la audieri, Sorin Tomescu ”nu a indicat comiterea vreunei infracțiuni”, în contextul în care nu a văzut ce s-a întâmplat la locul faptei, fiind „atacat, la rândul său, cu un spray lacrimogen”.

„Având calitatea de martor și cunoscând anumite împrejurări despre o situație de fapt – cum e cazul nostru aici, o altercație, urmează să vedem dacă este infracțiune -, ai obligația să depui declarație. Doar dacă ești rudă cu persoanele implicate sau dacă te autoincriminezi, poți să refuzi. Domnul Tomescu a dat declarație în calitate de cetățean, în primul rând.

Domnul Tomescu nu a indicat comiterea vreunei infracțiuni, a spus că nu a văzut ce s-a întâmplat. Dumnealui a fost atacat, la rândul său, cu un spray lacrimogen, n-a indicat ca o persoană să fi comis o anumită infracțiune.

Totul s-a întâmplat doar afară. Din câte cunosc, victima nu a depus nicio plângere, dar n-aș ști să vă confirm cu certitudine această informație. Este aprecierea victimei, nu pot să vă răspund la această întrebare. Probabil a considerat că nu s-a întâmplat nimic grav”, a mai spus Andrei Lazăr.

Întrebat dacă poate oferi informații suplimentare cu privire la incidentul petrecut, motociclistul Hells Angels a afirmat: „Dacă vorbesc cu voi, Asimov e mic copil. Mulțumesc frumos! Nu s-a întâmplat nimic, absolut nimic. Vă pierdeți timpul”, părăsind în grabă locația.

Atacul din 14 iunie ar fi fost organizat de membrii clubului Hells Angels, după ce afaceristul Dragoș Furtună ar fi pus bazele filialei Bandidos în România. Bărbatul a fost atacat după ce, inițial, ar fi primit mai multe amenințări, în contextul în care între cele două organizații de motocicliști există o rivalitate de moarte, care se manifestă la nivel mondial.

Pe lângă pasiunea pentru motocicletele Harley Davidson, Dragoș Furtună este cunoscut în mediul afaceri din București drept proprietarul unui lanț de restaurante cu meniu specific unor țări latino-americane, fiind agresat chiar în apropierea unuia dintre localurile sale, cu specific cubanez, situat în Sectorul 3.


CITEȘTE ȘI:

Opt motocicliști din banda Hells Angels au fost ridicați de polițiștii bucureșteni. Suspecții sunt audiați la Serviciul Omoruri

EXCLUSIV | Atacul mafiot din București organizat de motocicliștii Hells Angels ascunde un secret îngropat în Mexic. Este cod roșu la Poliția Română

EXCLUSIV | Ce afaceri a ajuns să învârtă în România mafia motocicliștilor. Răufăcătorii sunt dirijați din străinătate, iar legea tăcerii este sfântă

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Decizie pentru cei care au permis categoria B. Legea a fost promulgată de Iohannis
Horoscop, 4 mai 2024. Bani și reușite pentru Berbeci. Zodia care trebuie să fie atentă...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple