VIDEO | Rezidenții Greenfield: „Indiferența cu care primarul trece pe lângă un cetățean în greva foamei e revoltătoare”. Urmează noi proteste

Publicat: 14/12/2023, 08:00
Actualizat: 14/12/2023, 10:19

Atitudinea primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, față de rezidentul cartierului Greenfield care este în greva foamei în fața sediului de pe Bulevardul Regina Elisabeta, i-a revoltat pe locuitorii cartierului din nordul orașului, care intenționează să continue acțiunile de protest.

Reprezentanții cartierului Greenfield consideră că Nicușor Dan are o atitudine de indiferență față de cetățenii pe care ar trebui să îi reprezinte care este „revoltătoare”. Din imaginile video trimise redacției Gândul de către reprezentanții Greenfield, din ziua în care edilul-șef al Bucureștiului a inaugurat autobuzele electrice, se vede cum Nicușor Dan coboară din mijlocul de transport și ignoră total prezența lui Florin Sandu, rezindent al cartierului, aflat în greva foamei în fața Primăriei Municipiului București (PMB) începând din 17 noiembrie.

„Indiferența cu care primarul trece pe lângă un cetățean care face greva foamei, ca și când nu ar fi existat, este revoltătoare. Fără niciun strop de empatie pentru cetățenii pe care ar trebui să-i reprezinte. Oricine ar putea fi în locul domnului Sandu”, a declarat pentru Gândul Cătălin Diaconescu, reprezentant al comunității Greenfield, din Băneasa.

Florin Sandu este de aproape o lună în greva foamei în fața PMB, în semn de protest față de promisiunile nerespectate de edilul-șef privind deblocarea situației accesului în această zonă rezidențială. El trimisese atunci o scrisoare deschisă publicației GÂNDUL, în care menționează că este decis să rămână în greva foamei atât timp cât starea fizică îi va permite.

„Vineri se împlinesc 30 de zile de când am început protestul sub formă de greva foamei, timp în care m-am hidratat cu apă și ceai cald îndulcit în timpul protestului afară în frig în fața întrării principale a Primăriei Generale. Efortul în timpul Grevei a fost destul de mare, dar în ciuda vârstei mele – sâmbătă, 16 decembrie, împlinesc 70 ani, am reușit să mă țin pe picioare poate și pentru faptul că sunt susținut moral de atâția locuitori, care suferă alături de mine din cauza indiferenței primarului, atât de păgubitoare pentru un cartier tânăr cu mulți copii. Vineri, 15 decembrie, încetez greva foamei, dar continui protestul în stradă în fața PMB”, a declarat Florin Sandu, pentru Gândul.

„Sarcina dvs. instituțională și morală este să reprezentați interesele acestor tineri și copii, a comunității Greenfield de 7.000 de locuitori, în creștere continuă, căci 1.200 de apartamente sunt gata de dat în folosință și încă 1200 de familii ni se vor alătura curând. Eu, Florin Sandu, îmi pun viața în pericol pentru binele acestor tineri năpăstuiți de soarta de a va avea pe dvs. ca primar lipsit de rațiune și minimă compasiune față de semeni”, îi transmitea protestatarul primarului general.

„Vom pregăti un memoriu către Guvernul României”

Gestul vecinului lor i-a determinat pe reprezentanții cartierului să ia în calcul alte acțiuni de protest.

„Văzând aceste imagini revoltătoare, am ajuns la concluzia că a sosit momentul să trecem la următorul nivel. Vom pregăti un memoriu către Guvernul României, care va fi cel mai probabil urmat de un protest mult mai amplu”, a anunțat Cătălin Diaconescu.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunța, în a doua parte a lunii trecute, că îşi menţine punctul de vedere conform căruia municipalitatea bucureşteană poate prelua în administrare temporară drumul forestier din Pădurea Băneasa pentru accesul în Cartierul Greenfield. Potrivit primarului, această opinie este consolidată şi de o expertiză judiciară.

„Aşteptăm de la Ministerul Mediului să înainteze către Guvern o solicitare de schimbare temporară a proprietăţii pentru acel segment de drum. Opinia noastră a rămas aceeaşi, care este şi consolidată de o expertiză judiciară, că se poate un transfer temporar. Aşa, foarte pe scurt, dacă e să sumarizăm, cine poate mai mult, poate şi mai puţin”, a explicat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Nicușor Dan nu a scăpat prilejul să atace fosta administrație a Capitalei, afirmând că situaţia cu care se confruntă locuitorii cartierului Greenfield este determinată de modul în care oraşul a fost gestionat în trecut din punct de vedere urbanistic și s-au construit „mii de blocuri” fără să se asigure infrastructura necesară, a clamat primarul general.

La începutul anului, Nicuşor Dan insista că nu va face niciun demers pentru un drum permanent prin Pădurea Băneasa. Totuși, el se declara de acord cu soluţia provizorie de traversare a pădurii pe drumul forestier, până la construirea unor ieşiri definitive în şoseaua de centură. De asemenea, primarul Capitalei îşi exprima „toată susţinerea” pentru proiectele investitorului, care prevedeau drumuri de ieşire în şoseaua de centură.

Sursa video: Antena 3

Citiți și:

Rezident Greenfield, în greva foamei la PMB: „Promisiunile domnului primar nu s-au concretizat, ceea ce arată disprețul față de comunitatea noastră”

Criza din cartierul GREENFIELD. Nicușor Dan arată cu degetul spre Ministerul Mediului și Guvern, locuitorii cartierului fac greva foamei

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi:...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Pericolul din micii de 1 Mai! ANPC trage un semnal de alamă: „Aveți grijă la...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică