VIDEO | Sorin Grindeanu, verificări pe Autostrada A0 Nord: Din aproape 20 de km gata pot fi folosiți doar 10 km anul viitor între Corbeanca și Afumați

Publicat: 17/11/2023, 13:22
Actualizat: 17/11/2023, 13:32

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, împreună cu șeful CNAIR, Cristian Pistol și cu președintele CJ Ilfov, liberalul Hubert Thuma au mers vineri pe șantierul autostrăzii A0 Nord pentru a verifica stadiul lucrărilor. Conform lui Grindeanu, deși cei aproape 20 de km sunt gata, vom putea circula din toamna anului viitor doar pe jumătate, adică pe cei 10 km, spune ministrul.

Sorin Grindeanu este ministrul care are în derulare cele mai multe proiecte la ministerul său. Potrivit unui memorandum adoptat de Guvern pe 2 noiembrie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii se situează pe primul loc cu un număr de 108 proiecte de investiții publice semnificative aflate în diferite stadii de implementare, având o valoare actualizată totală de 251.591.859 mii lei și un rest de finanțat până la finalizare de 180.356.985 mii lei. (detalii AICI)

În acest context, ministrul Transporturilor a mers pe șantierul autostrăzii A0 Nord. Aici, ministrul a explicat stadiul lucrărilor dar și timpii estimativ ai dării în funcțiune a obiectivului rutier mult așteptat de bucureșteni sau de cei care tranzitează capitala.

Potrivit acestuia, doar cei 10km ai lotului 2 din A0 Nord vor putea fi dați în circulație până în toamna anului 2024.

Rămânem pe ceea ce am spus, acest lot care este de aproape 20km, deși, în paranteză fie spus, datorită înțelepciunii în ghilimele a unor domni din trecut, chiar dacă e gata toată lucrarea de aproape 20km, pot fi folosiți efectiv până probabil în toamna anului viitor doar 10km, chiar dacă sunt gata 20, pentru lotizarea făcută în trecut nu a dus la o situație normală faci legătura de la DN1 la DN2, adică drumul până la drumul care duce spre Buzău se face, se oprește cu vreun kilometru 2km înainte de DN2, a spus Grindeanu.

Ministrul Transportului a scris pe Facebook că mobilizarea constructorului român este una bună, având în vedere că acesta efectuează lucrările și pe lotul 4 între Pantelimon și Glina.

Același constructor derulează și contractul pentru construcția Lotul 4, Pantelimon- Glina (o lungime de 4,47 km). Deși acum se află în perioada de proiectare mă aștept de ca în momentul în care va intra în faza de execuție să aibă de asemenea o mobilizare exemplară astfel încât să deschidem circulația în anul 2024, a scris ministrul.

Miercuri, Sorin Grindeanu a mers în aceeași formație pe șantierul A0 pe varianta sudică. Aici, șeful de la Transporturi a menționat că „există șanse ca și acei 7km din lotul trei să poată fi dați în circulație anul acesta”.

„Așa cum bine vedeți, lotul doi este aproape finalizat, suntem pe la 95% progres, poate chiar mai bine. În schimb, mi-aş dori şi am toate asigurările din partea constructorului, ca pe lotul 3, partea care se duce până la DN4, la drumul spre Călăraşi, să se termine tot în acest an pentru a face o legătură de aici la DN4 şi să folosească inclusiv 7 kilometri în plus din lotul 3. Există şanse ca şi acei 7 kilometri din lotul 3 să poată fi daţi în circulaţie anul acesta”, a spus ministrul. (detalii AICI)

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Soții Iohannis, primiți cu covor roșu și cântece tradiționale în Tanzania/ 3 zile va sta președintele României în țara din estul Africii

3 zile a „rezistat” Sorin Constantinescu în AUR/„Nu am participat pentru că mi-aș dori vreo demnitate, celebritate ori avere. Am avut funcții publice”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se...
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
Obligație totală în România. S-A DAT ORDIN direct de la Guvern: Deja avem o creştere
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Scene terifiante în plină stradă! Un barbat înarmat cu o sabie de samurai a atacat...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?