VIDEO | Ștefan Godei, administratorul unuia dintre azilele groazei, generos cu lăutarii. Cum a fost filmat la o nuntă

Publicat: 04/07/2023, 18:37
Actualizat: 04/07/2023, 19:00

Ștefan Godei este și altceva decât politician și administrator al centrului de bătrâni Armonia, aflat sub ocrotirea Asociației „Sfântul Gabriel cel Viteaz” din județul Ilfov. Este un om milos cu lăutarii, nu se uită la 600 de lei, din propriul buzunar, când este vorba să-și ajute semenii.

Anul trecut, Ștefan Godei a fost filmat la o nuntă, în timp ce dădea dedicații și îi înmâna mai multe bancnote artistului Florin Cercel.

„De la Ștefan pentru Mari, mulțumim din suflet, patru milioane pentru Comunistu’ și pentru toată lumea prezentă, șase milioane”, spune solistul înainte de a „ataca” piesa cerută, „Ia inimă și bea”.

Godei este deja de cel puțin de 10 ani în politică, în 2013 era vicepreședinte al Tineretului Social Democrat-Ilfov, iar experiența de comunicare cu electoratul și generozitatea față de semeni reies clar din imaginile de mai sus.

Rezidenți torturați în centrele de asistență sociale. Val de percheziții DIICOT

DIICOT a făcut zeci de percheziţii, marţi dimineață, în centrele sociale pentru persoane cu dizabilităţi sau aflate în situaţii vulnerabile. În trei cazuri au fost vizate așezăminte din Bucureşti şi judeţul Ilfov, dar procurorii au descins și în cele din județele Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Olt şi Argeş.

Procurorii DIICOT și polițiștii fac cercetări într-un dosar de exploatare a persoanelor cu dizabilităţi sau în situaţii vulnerabile. Victimele ar fi fost supuse la tratamente inumane sau degradante, fiind lipsite de hrană suficientă şi adecvată nutriţional sau neprimind tratamentul medical adecvat diagnosticului. Rezidenții din cele trei centre din București au fost transferați în alte centre sociale sau spitale din Capitală.

Cum sună prezentarea oficială a Centrului

Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi „Sfântul Gabriel cel Viteaz” este situat într-o zonă rezidenţială, de lux, din zona Pipera, pe str. Ştefan cel Mare, nr. 38, oraș Voluntari, jud. Ilfov. Vila, o construcţie cu parter, două etaje şi o curte la stradă şi în spatele clădirii, este încadrată de alte case de locuit.

Cu o capacitate aparentă de 27 locuri (ulterior conform documentelor oficiale, 30 locuri), unitatea găzduia 27 rezidenți adulți cu dizabilități intelectuale şi/sau psihosociale. Potrivit angajaţilor centrului, dificultatea primară a rezidenților era fie o dizabilitate intelectuală (sau de înțelegere ori învățare), fie un diagnostic primar de sănătate mintală, conform unui raport anterior.

Ce a găsit DIICOT la „Sfântul Gabriel cel Viteaz”

În trei dintre imobilele unde au fost efectuate percheziții, printre care și cel oblăduit de Asociației „Sfântul Gabriel cel Viteaz” din Voluntari -Ilfov au fost identificate 98 de persoane vătămate, suține DIICOT.

“Până la acest moment, cu privire la 6 dintre persoanele vătămate, medicii au decis internarea, alte 50 de persoane vătămate au fost cazate la mai multe centre de îngrijire, din municipiul București, iar pentru 42 se află în  investigații medicale.

De asemenea, pe parcursul perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate mai multe unități PC, laptopuri, suporturi de date, precum și alte mijloace de probă.

Acțiunea a beneficiat și de sprijinul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului și  Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor”, confirmă reprezentanții DIICOT.

CITEȘTE ȘI:

Aparținătorii bătrânilor chinuiți în azile pot afla informații despre ei la un număr pus la dispoziție de poliție

UPDATE | Bătrâni obligați să muncească, într-un azil din Ilfov. Nu primeau mâncare sau medicamente și nici nu erau spălați / Precizările DIICOT

„Azilele groazei” și oamenii nimănui, bătuți, înfometați şi puși la muncă forțată. Imagini șocante cu rănile bătrânilor din centrele cu nume de sfânt

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Halep, aproape de MARELE VIS. Tatăl său a dat personal vestea fabuloasă
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto