VIDEO | Studenții de la Craiova au scos roboții în stradă și echipamentele care produc curent din… lămâi

Publicat: 25/05/2022, 16:29
Actualizat: 25/05/2022, 19:49

Știința a ieșit din laboratoarele Universității din Craiova. Timp de două zile, studenții prezintă, în stradă, proiectele de diplomă sau echipamentele pe care fac experimente la cursuri și laboratoare. Lămâi care produc curent, roboți, mașini, dispozitive sportive sau inginerești – toate au fost aduse în centrul vechi al orașului în cadrul evenimentului “Studenții noștri pot mai mult”.

La Standul Facultății de Științe, studenții au făcut o demonstrație tinerilor, interesați de domeniile fizică sau chimie și le-au arătat cum pot produce curent cu ajutorul unor lămâi sau cum funcționează o aplicație făcută de ei, un cod binar care arată utilizatorului cele mai scurte rute de pe un anumit traseu, pe un principiu asemănător hărților Google.

“Dacă introduc acum două orașe Oradea și Craiova, el o să-mi arate drumul optim cum pot să ajung de la Craiova la Oradea în cel mai scurt timp, și numărul de kilometri”, a precizat Tudor, un student al Facultății de Științe.

La Facultatea de Mecanică, studenții au prezentat tot felul de mașini și carturi, cei de la Inginerie Electrică au adus proiectele de diplomă dezvoltate de ei, cei de la Automatică au arătat cum funcționează roboții, iar cei de la Muzică au făcut demonstrații de canto live.  Astfel a fost prezentată oferta educațională pentru admiterea din sesiunile iulie și septembrie 2022 viitorilor studenți.

“Vreau să mă înscriu la facultate, dar nu m-am hotărât exact la ce specializare vreau să merg și am venit aici să văd ce aș putea să fac și ce anume voi studia. Mi se pare foarte interesant să avem ocazia să vedem, în stradă, echipamentele din laboratoare”, a spus Maria, o elevă de clasa a XII-a care se pregătește de admitere.

„Fiecare facultate încearcă să-și promoveze programele”

Reprezentanții Universității din Craiova spun că activitatea vizează stimularea creativității și dorința de implicare a studenților în derularea unor activități practice, dar și promovarea ofertei educaționale.

“Este o manifestare de promovare a facultăților, ușor atipică, în sensul în care studenții au ieșit din sălile Universității din Craiova, din laboratoare cu realizările lor. Fiecare facultate încearcă să-și promoveze programele de studii, arătând comunității din care facem parte, craiovenilor și nu numai ceea ce fac ei în laboratoare”, a precizat Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universității din Craiova.

Aceasta este cea de-a X-a ediție a proiectului “Studenții noștri pot mai mult”. Evenimentul se va desfășura în perioada 25-26 mai 2022.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult