VIDEO | Studenții de la Craiova au scos roboții în stradă și echipamentele care produc curent din… lămâi

Publicat: 25/05/2022, 16:29
Actualizat: 25/05/2022, 19:49

Știința a ieșit din laboratoarele Universității din Craiova. Timp de două zile, studenții prezintă, în stradă, proiectele de diplomă sau echipamentele pe care fac experimente la cursuri și laboratoare. Lămâi care produc curent, roboți, mașini, dispozitive sportive sau inginerești – toate au fost aduse în centrul vechi al orașului în cadrul evenimentului “Studenții noștri pot mai mult”.

La Standul Facultății de Științe, studenții au făcut o demonstrație tinerilor, interesați de domeniile fizică sau chimie și le-au arătat cum pot produce curent cu ajutorul unor lămâi sau cum funcționează o aplicație făcută de ei, un cod binar care arată utilizatorului cele mai scurte rute de pe un anumit traseu, pe un principiu asemănător hărților Google.

“Dacă introduc acum două orașe Oradea și Craiova, el o să-mi arate drumul optim cum pot să ajung de la Craiova la Oradea în cel mai scurt timp, și numărul de kilometri”, a precizat Tudor, un student al Facultății de Științe.

La Facultatea de Mecanică, studenții au prezentat tot felul de mașini și carturi, cei de la Inginerie Electrică au adus proiectele de diplomă dezvoltate de ei, cei de la Automatică au arătat cum funcționează roboții, iar cei de la Muzică au făcut demonstrații de canto live.  Astfel a fost prezentată oferta educațională pentru admiterea din sesiunile iulie și septembrie 2022 viitorilor studenți.

“Vreau să mă înscriu la facultate, dar nu m-am hotărât exact la ce specializare vreau să merg și am venit aici să văd ce aș putea să fac și ce anume voi studia. Mi se pare foarte interesant să avem ocazia să vedem, în stradă, echipamentele din laboratoare”, a spus Maria, o elevă de clasa a XII-a care se pregătește de admitere.

„Fiecare facultate încearcă să-și promoveze programele”

Reprezentanții Universității din Craiova spun că activitatea vizează stimularea creativității și dorința de implicare a studenților în derularea unor activități practice, dar și promovarea ofertei educaționale.

“Este o manifestare de promovare a facultăților, ușor atipică, în sensul în care studenții au ieșit din sălile Universității din Craiova, din laboratoare cu realizările lor. Fiecare facultate încearcă să-și promoveze programele de studii, arătând comunității din care facem parte, craiovenilor și nu numai ceea ce fac ei în laboratoare”, a precizat Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universității din Craiova.

Aceasta este cea de-a X-a ediție a proiectului “Studenții noștri pot mai mult”. Evenimentul se va desfășura în perioada 25-26 mai 2022.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Diva şi-a lăsat chiloţeii în vine şi a început să 🙊 O recunoşti? E celebră
FOTO. Cât de frumoasă e soția lui Ionuț Iftimoaie!
O femeie a fost declarată moartă de medici. Angajatul de la crematoriu a verificat și...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic machiaj. Galerie foto FABULOASĂ
Elevul român de 13 ani, plecat în excursie cu clasa în Austria, găsit mort în...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
🇷🇴 Mai multe mașini ARO din flota armatei au fost scoase la vânzare. Cât costă...
Ceapa a devenit aliment de lux! Țara în care această legumă a ajuns să coste...
Anunț important pentru elevi! Banii de pe tichetele educaționale intră în luna decembrie. Data la...
Cu ce domniță a fost surprins Dorian Popa: A uitat-o pe Babs!
Angajat în România. Roluri în magazinele Kaufland. Ce presupune munca unui angajat. Beneficii şi responsabilităţi
Pro TV a 'spart' banca! Ireal câţi bani vor primi concurenţii de la Survivor România...
Cercetătorii au descoperit CÂRTIȚA AURIE! Cât de RAR este ANIMALUL?
UNGURII ZRUNCINĂ Europa din temelii. Decizia luată chiar acum la Budapesta
Curiozități despre pisici! Top 50 de lucruri pe care nu le știați
Băiatul-profet, care ar fi prezis pandemia de Covid-19, are vești sumbre în legătură cu 2024....
BANCUL ZILEI. Vasile: Nu vă supărați, aveți o bere? Ion:– La ce îți mai trebuie,...