VIDEO Trei ani de la dispariția Luizei Melencu. Mama și bunica fetei caută în continuare dreptatea: „Nu mai am lacrimi să o jelesc. Ne-au vândut-o! De ce nu spune adevărul?”

Publicat: 14/04/2022, 19:00
Actualizat: 14/04/2022, 19:07

Au trecut trei ani de când Luiza Melencu a dispărut de acasă, iar familia nu știe nici acum ce s-a întâmplat exact cu fata. Mama, bunicii și câțiva apropiați au mers, astăzi, la biserică și au organizat un marș pe străzi în semn de protest față de autorități. Între timp, dosarul Caracal este în continuare pe masa magistraților de la Tribunalul Olt.

Astăzi, la exact trei ani de la dispariția Luizei, familia împreună cu mai mulți prieteni au mers la biserica din zona unde Luiza a fost surprinsă de camerele de supraveghere în Caracal. Cu toții s-au rugat ca fata să mai fie în viață, iar autoritățile să le spună adevărul. Momentul a fost cu greu suportat de mama tinerei care de trei ani umblă prin instanțe în speranța că va afla ce s-a întâmplat cu fiica ei.

“Cea mai mare durere. O zi tristă. Cea mai mare durere este astăzi 14.04, în care noi nu știm nimic de Luiza. Diversiunea instituțiilor niciodată nu am crezut-o și nici nu o vom crede. Speranța este aceeași și o voi avea până când voi muri. Știu, simt că Luiza nu este moartă, ci este traficată, dar în România nu s-a vorbit niciodată despre trafic de persoane. Ceea ce ei vor să ascundă și au reușit să ascundă traficul de persoane. În acest timp am fost umiliți”, a precizat mama Luizei.

Bunicii se gândesc zi de zi la ea și așteaptă să afle ce s-a întâmplat cu fata. Au pus pozele ei prin toată casa, iar camera ei este la fel cum a lăsat-o când a plecat la Caracal să retragă banii trimiși de mama ei de la bancomat.

“Nu știm ce s-a întâmplat cu ea. În trei ani de zile, lună de lună, ne ducem la tribunal și ne întoarcem fără răspuns. Statul nu a vrut și nimeni nu a vrut și nimeni nu vrea să ne spună ce au făcut cu Luiza. Nu ne bagă în seamă nimeni. Luiza pleacă pe patru ani de astăzi. Și noi nu știm nimic despre ea. Nu avem probe. Cum poate să spună că despre Luiza noastră că nenorocitul a omorât-o. Nu este adevărat. Luiza trăiește.

Ne-au vândut-o! De ce nu spune adevărul? Ce rău le-a făcut fata noastră? Pentru ce? Pentru bani ne-au luat-o? De ce nu ne spune adevărul. Zi și noapte ne gândim la ea. Zi și noapte mă uit pe drum să o văd venind acasă. (…) Nu mai am lacrimi să mai plâng. Nu mai am lacrimi să o jelesc. Nu mai pot de dorul de ei. Mi-e dor de ea nu mai pot”, a spus bunica.

Luiza plecat, acum trei ani, la Caracal să ridice o sumă de bani trimisă de mama din Italia și nu s-a mai întors. S-a urcat într-un autoturism la ocazie și a dispărut. Gheorghe Dincă a recunoscut că el a răpit-o pe pe fată. În acest dosar, el este judecat pentru omor, trafic de minori, viol și profanare de cadavre, iar Ștefan Risipițeanu, complicele lui Gheorghe Dincă, pentru violarea Luizei Melencu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase