VIDEO | Un incendiu uriaș a izbucnit în stațiunea Marmaris din Turcia. Doi oameni au murit după ce un elicopter al pompierilor s-a prăbușit

Publicat: 21/09/2022, 19:57

Două persoane au murit, iar alte cinci au fost rănite, miercuri, în stațiunea Marmaris din sud-vestul Turciei, după ce un elicopter al pompierilor s-a prăbușit. Echipajul se afla într-o operațiune de stingere a unui incendiu de vegetație izbucnit în destinația turistică de la Marea Egee.

Un incendiu puternic de vegetație a izbucnit, miercuri, în orașul portuar turcesc Marmaris, iar un elicopter de pompieri s-a prăbușit în timpul intervenției pentru stingerea flăcărilor. Potrivit informațiilor preliminare oferite de autorități, o persoană aflată la bord a fost grav rănită. Ulterior, au fost raportate două decese, în timp ce alte patru persoane au suferit răni.

Biroul guvernatorului local din Mugla a declarat că incendiul a izbucnit în pădurile din jurul zonei Yalancibogaz. În imaginile postate pe rețelele sociale se vede cum un fum gros s-a ridicat din munții care se învecinează cu marea.

Potrivit autorităților, flăcările au fost alimentate de vântul puternic care bătea în zona respectivă. 15 elicoptere și opt avioane au fost mobilizate pentru stingerea incendiului, în timp ce sute de persoane și zeci de camioane cu apă și tunuri cu apă ale poliției acționau la sol.

Un specialist al Uniunii Europene a afirmat că incendiile din vara trecută, cele mai multe dintre ele izbucnind tot în apropiere de stațiunea Marmaris, au fost cele mai intense înregistrate vreodată în Turcia. De asemenea, expertul susține că Marea Mediterană a devenit un punct fierbinte al incendiilor de vegetație, potrivit Reuters.

Guvernul turc a fost criticat pentru reacția lentă și slaba pregătire în lupta împotriva incendiilor de vegetație la scară largă, inclusiv pentru lipsa unor avioane moderne de stingere a incendiilor.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult