VIDEO | Urmărire ca în filme în Suceava. Momentul în care polițiștii trag focuri de armă spre o mașină care nu a oprit la semnal

VIDEO | Urmărire ca în filme în Suceava. Momentul în care polițiștii trag focuri de armă spre o mașină care nu a oprit la semnal
VIDEO | Urmărire ca în filme în Suceava. Momentul în care polițiștii trag focuri de armă spre o mașină care nu a oprit la semnal / Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 16/12/2021, 13:59

O mașină care nu a oprit la semnalele polițiștilor în județul Suceava a fost urmărită pe raza câtorva sate, iar în cele din urmă a fost oprită după ce forțele de ordine au deschis focul asupra vehiculului. Urmărirea a fost surprinsă de camerele de filmare ale polițiștilor.

Miercuri, 15 decembrie 2021, la ora 15:30, pe DN 2E, în interiorul localității Poieni Solca, a fost depistat un autoturism de teren care circula din direcția Păltinoasa către comuna Solca și nu avea montată în față plăcuța cu numărul de înmatriculare, transmite StiriSuceava.net.

Potrivit Poliției, a fost efectuat semnal regulamentar de oprire, dar șoferul SUV-ului nu s-a oprit, ci a mărit viteza deplasării.

Echipajul din cadrul Direcției Rutiere-IGPR a solicitat întăriri și s-a procedat la urmărirea vitezomanului pe raza localităților Poieni Solca și Botoșana, folosind semnalele acustice și luminoase din dotare.

Șoferul nu s-a oprit și a pus în pericol alți participanți la trafic. În zonele de siguranță, oamenii legii au tras focuri de avertisment în plan vertical, dar SUV-ul nu a oprit.

La ieșirea din Botoșana, bărbatul a intrat pe un teren agricol și a ignorat în continuare avertismentul polițiștilor.

Ocupanții au fugit după ce polițiștii au spart pneurile mașinii

Ulterior, acesta a executat foc asupra pneurilor spate, care au fost depresurizate și mașina s-a oprit într-un șanț pe lângă DC 43C, la limita dintre Botoșana și Cajvana, au precizat polițiștii.

Șoferul și cei doi ocupanți au părăsit habitaclul și au fugit pe un deal dinspre Cajvana, unde au fost prinși de oamenii legii.

Mașina este înmatriculată în Marea Britanie și este în proprietatea șoferului de 22 de ani, din comuna suceveană Iaslovăț.

SUV-ul nu avea însă RCA și ITP valabil și acesta ar fi fost motivul pentru care șoferul a preferat să fugă de polițiști. Sunt continuate verificările, iar până în prezent, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, informează sursa citată.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase