VIDEO | Volodimir Zelensky confirmă că se află tot în Kiev. Liderul ucrainean se va adresa marți Camerei Comunelor din Regatul Unit

VIDEO | Volodimir Zelensky confirmă că se află tot în Kiev. Liderul ucrainean se va adresa marți Camerei Comunelor din Regatul Unit
Publicat: 08/03/2022, 01:03
Actualizat: 08/03/2022, 01:09

Liderul ucrainean Volodimir Zelensky a confirmat, printr-un filmuleț pe rețelele de socializare, că nu a părăsit Kievul, așa cum susținea presa rusă.

„Aceasta este Kievul de seară, oficiul nostru. Sunt acolo unde trebuie să fiu. Sunt în Kiev. Echipa mea este alături de mine. (…) Rămân la Kiev, pe strada Bankova.

Nu mă ascund și nu mi-e frică de nimeni. Voi rezista cât va fi necesar ca să câștigăm acest război”, a declarat președintele Ucrainei.

De asemenea, serviciul de presă al Parlamentului ucrainean a susținut că „președintele este la Kiev, cu oamenii săi”.

Zelensky, în fața Camerei Comunelor

Președintele ucrainean se va adresa în mod „istoric”, marți, ora 19:00 (ora României) în Camera Comunelor din Marea Britanie.

El va susține o alocuțiune istorică, iar activitățile parlamentare oficiale vor fi suspendate.

Oficialii britanici vor urmări discursul pe ecrane uriașe și traducerea va fi asigurată prin 500 de căști, în limba engleză.

Pe de altă parte, nu va exista o sesiune de întrebări și răspunsuri la sfârșitul intervenției istorice a lui Zelensky în Camera Comunelor din Regatul Unit.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase