VIDEO | „Zelenski a capitulat!” Scenariul și regia: Ramzan Kadîrov / Sceneta pusă la cale de liderul cecen

Publicat: 05/07/2022, 14:03

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a angajat un actor care seamănă cu Volodimir Zelenski pentru o scenetă în care „președintele ucrainean” semnează actul de capitulare a Ucrainei în fața Rusiei. Kadîrov a jucat rolul conducătorului autoritar care pune mâna pe umărul falsului Zelenski, care „semnează” capitularea cu litera Z, devenită simbolul invaziei ruse din Ucraina.

Într-un clip video bizar, care începe cu imnul Ucrainei, Kadîrov primește „capitularea” lui Zelenski.

În filmulețul publicat pe Telegram al șefului „armatei TikTok”, actorul citește un text scris în birourile de la Groznîi.

„Dragi cetățeni! Eu, președintele Ucrainei, Comandantul Suprem al forțelor armate sunt de acord cu o capitulare necondiționată a tuturor forțelor noastre armate. Pe uscat, pe mare și în aer, de asemenea și a tuturor forțelor care acum se află sub comandă ucraineană. Garantez demilitarizarea completă și denazificarea Ucrainei timp de o lună, din ziua semnării actului de capitulare, imediat”, citește actorul care-l imită pe Zelenski.

„De ce ai întârziat?”

Kadîrov îi amintește, printr-o strângere de umăr, figurantului că mai are de îndeplinit o fantezie a liderului cecen: „Ahmat este puterea”, sloganul trupelor cecene care intervin în Ucraina (Ahmat Kadîrov a fost tatăl lui Ramzan și șef al cecenilor).

„Am demonstrat asta (că Ahmat este puterea), da. De mult timp trebuia să faci asta, de ce ai întârziat?” îi reproșează Kadîrov actorului, care semnează cu litera Z capitularea.

Clipul video a fost însoțit de un mesaj: „În legătură cu înfrângerea forțelor ucrainene în Lugansk și eliberarea completă a republicii de invadatorii lui Bandera, Zelenski a semnat un act de capitulare necondiționată”.

Internauții nu au ezitat să ironizeze filmulețul liderului cecen, spunând că este singura modalitate în care l-ar putea vedea pe Zelenski semnând capitularea sau că ar trebui să-i arate imaginile lui Putin, pentru că ucrainenii îl așteaptă pe linia frontului să vină pentru a „inspecta” victoriile lui Kadîrov, scrie digi24.ro.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult