Vine iarna în mijlocul primăverii? Prognoza Accuweather de Paște și de 1 Mai în București

Vine iarna în mijlocul primăverii? Prognoza Accuweather de Paște și de 1 Mai în București
Publicat: 16/04/2022, 18:49

Cu toate că vremea din ultimele zile nu pare tocmai specifică primăverii, în perioada Paștelui ne putem aștepta, totuși, la temperaturi normale pentru această perioadă.

Timp de câteva zile, temperaturile se vor apropia, mai ales noaptea, de cele specifice iernii, cu temperaturi de 2-3 grade în timpul nopții, dar apoi, vremea se va încălzi și, practic, vom scăpa de frig, potrivit AccuWeather.

Astfel, incepând de duminică, 17 aprilie, și până miercuri, 20 aprilie, vremea va fi mai rece decât în mod normal, cu minime nocturne în jurul valorii de 3-4 grade Celsius.

Cu toate acestea, de Paște vom avea temperaturi de 20-21 de grade Celsius pe timpul zilei, iar minimele vor fi ceva mai blânde, undeva în jurul valorii de 8 grade Celsius.

Sursa: AccuWeather
Sursa: AccuWeather

Vremea în București de 1 mai

Luna mai începe cu temperaturi numai bune pentru cei care vor să meargă în minivacanță. În București, temperatura va ajunge la 21 de grade Celsius de Ziua Muncii.

Vremea va fi relativ frumoasă toată luna mai, temperaturile maxime din București fiind cuprinse între 18 și 25 de grade Celsius.

Sursa: AccuWeather
Sursa: AccuWeather

Vreme rece în țară de Florii

Meteorologii anunță că vremea se va răci considerabil de Florii. Vor fi diferențe de până la 18 grade între zilele de sâmbătă și duminică. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a anunțat joi, la Antena 3, cum va fi vremea în perioada următoare.

„Până sâmbătă, mai ales în partea de sud, vest, sud-est a țării, vorbim de o vreme deosebit de caldă și dacă astăzi vom conta pe valori de temperaturi maxime de până la 22-23 de grade Celsius, mâine (vineri, 15 aprilie-n.r.) vorbim deja de temperaturi de 25 de grade Celsius. Aceste valori vor rămâne de interes pentru ziua de sâmbătă pentru partea de sud și sud-est a țării, pentru că în jumătatea nordică deja valorile de temperatură vor fi în scădere. Maximele nu vor depăși 14-15 grade Celsius. Va fi mai rece decât ar fi normal pentru a doua decadă a lunii aprilie”, a precizat ea.

Vor fi înnorări, mai ales în partea de vest, centru, nord și nord-est a țării, iar duminică valorile de temperaturi vor scădea în majoritatea regiunilor. De asemenea, sunt așteptate precipitații pe arii extinse.