VIDEO | Virgil Popescu, despre facturile uriașe la energie și gaze: Furnizorii își bat joc de români. Mă gândesc dacă nu e cumva e un cartel între furnizori și fac intenționat acest lucru

Publicat: 11/01/2022, 23:35
Actualizat: 11/01/2022, 23:50

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut acuzații grave la adresa furnizorilor de energie electrică și gaze naturale pe care îi acuză că își bat joc de români în mod intenționat și presupune că există deja un cartel între furnizori care fac voit și cu rea intenție aceste „greșeli” de facturare.

„Am rămas înmărmurit la cazurile prezentate. Mi se pare că furnizorii îşi bat joc de oameni. Faptul că nu au o atitudine normală, profesionistă în relaţia cu un client şi le mai spun şi cu nonșalanță să consume mai puţin. Poate să fie a doua factură plafonată, dar unde se găsește compensarea. Furnizorii nu au informat corect oamenii. Deci a fost o păcăleală la adresa clienților. Soluția este ca instituțiile care trebuie să facă controale să le ducă la capăt, dacă nu le-au început să le înceapă”, a declarat Virgil Popescu la Antena 3.

Ministrul a precizat că în afară de ANPC nicio altă instituție nu mai face controale și cei mai îndreptățiți ar fi cei de la ANRE care ar putea aplica niște amenzi usturătoare furnizorilor care greșesc în mod intenționat și umflă facturile românilor.

„În afară de ANPC nicio altă instituție nu face control. Am încredere că ANPC dacă a câștigat procesul cu băncile, va câştiga şi cu furnizorii, să vină şi ANRE şi eventual şi Antifrauda lângă ei. Amenzile pe care le poate da ANRE-ul nu se compară cu nimic”, a afirmat ministrul Energiei.

Virgil Popescu acuză furnizorii că s-au organizat într-un cartel pentru a-și bate joc de români în mod voit.

„Eu cred că şi ANRE-ul şi Consiliul Concurenţei se pot autosesiza să verifice dacă nu cumva fost un cartel între furnizori. Inclusiv aseară spuneam că stau uneori să mă gândesc că poate oamenii aştia au făcut intenționat acest lucru, să creeze această problemă. Au dat drumul la nişte facturi în piaţă care nu erau conform legii. De ce le-au dat drumul? Stau să mă gândesc. Poate împreună cu dvs şi cu ceilalți membrii din guvern reușim să îi urnim. Este o bătaie de joc la adresa românilor, iar furnizorii profită de asta”, a spus ministrul Energiei Virgil Popescu.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase