Vladimir Putin apare la concertul patriotic numit „Zilele Crimeei” după ce liderii G7 au condamnat „ocupația” rusă. Zeci de mii de oameni s-au adunat pe stadionul Luzhniki din Moscova

Vladimir Putin apare la concertul patriotic numit „Zilele Crimeei” după ce liderii G7 au condamnat „ocupația” rusă. Zeci de mii de oameni s-au adunat pe stadionul Luzhniki din Moscova
În ciuda condamnărilor internaționale, zeci de mii de oameni s-au adunat pe stadionul Luzhniki din Moscova pentru a urmări un concert patriotic numit „Zilele Crimeei”
Publicat: 19/03/2021, 14:10
Actualizat: 19/03/2021, 21:04

Președintele rus Vladimir Putin a apărut pe scenă în timpul unui concert care marchează cea de-a șaptea aniversare a anexării Crimeei, în ciuda condamnării puternice a „ocupației” de către Grupul celor Șapte.

Grupul celor șapte mari țări industrializate a emis joi o puternică condamnare a ceea ce a numit „ocupația” continuă a Rusiei din Peninsula Crimeea, la șapte ani după ce Moscova a anexat-o de Ucraina, transmite Dailymail.com.

Zeci de mii de oameni s-au adunat pe stadionul Luzhniki din Moscova

Miniștrii de Externe din Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia și SUA au declarat că acțiunile Rusiei continuă să „submineze suveranitatea Ucrainei, integritatea teritorială și independența”.

Zeci de mii de oameni s-au adunat pe stadionul Luzhniki din Moscova pentru a urmări un concert patriotic numit „Zilele Crimeei”.

„Denunțăm fără echivoc ocuparea temporară de către Rusia a Republicii Autonome Crimeea și a orașului Sevastopol”, au spus cele șapte țări. „Încercările Rusiei de a-l legitima nu sunt și nu vor fi recunoscute”.

Aceștia au acuzat Rusia de încălcări ale drepturilor omului în peninsulă și au solicitat accesul monitorilor internaționali acolo.

Moscova a susținut că Crimeea a fost încorporată în Federația Rusă în 2014 după ce marea majoritate a rezidenților locali au votat pentru aderarea la Rusia săptămâni după demiterea fostului președinte al Ucrainei prieten cu Rusia, chiar dacă majoritatea lumii au respins referendumul ca fiind nelegitim.

Președintele rus Vladimir Putin a marcat aniversarea vorbind locuitorilor din Crimeea prin link video și a participat, de asemenea, la un concert la Moscova, care a marcat evenimentul.

Vladimir Putin: Acest pământ este sacru pentru Rusia

„Este o vacanță pentru întreaga noastră țară vastă”, a spus el pe arena sportivă Luzhniki. „Este restaurarea justiției istorice. Fiecare centimetru din acea țară este udat în sângele soldaților ruși și sovietici. Acest pământ este sacru pentru Rusia. ”

În ciuda condamnărilor internaționale, zeci de mii de oameni s-au adunat pe stadionul Luzhniki din Moscova pentru a urmări un concert patriotic numit „Zilele Crimeei”

Peninsula Mării Negre a devenit parte a Ucrainei în 1954, când liderul sovietic Nikita Hrușciov a transferat jurisdicția din Rusia, o mișcare care a fost o simplă formalitate până la prăbușirea Uniunii Sovietice din 1991 a însemnat că Crimeea a aterizat într-o Ucraina independentă.

Declarația G-7 a menționat, de asemenea, rolul Rusiei în conflictul în curs dintre separatiștii pro-Moscova și guvernul din estul Ucrainei.

„Facem apel la Federația Rusă să nu mai alimenteze conflictul, oferind sprijin financiar și militar formațiunilor armate pe care le susține în estul Ucrainei, precum și acordând cetățenia rusă sutelor de mii de cetățeni ucraineni”, au spus ei.

G-7 a cerut o soluție diplomatică a conflictului care pune în aplicare o serie de acorduri încheiate în capitala bielorusă Minsk.

Rusia a fost suspendată din Grupul celor Opt, așa cum a fost atunci, în 2014, pentru acțiunile sale din Ucraina. Donald Trump, în cei patru ani de președinție, a susținut în numeroase ocazii că G-7 ar trebui lărgit din nou pentru a include Rusia.

Apariția publică a lui Putin a avut loc în momentul în care Rusia și-a amintit de ambasadorul său în SUA într-o escaladare dramatică a relațiilor dificile dintre cele două puteri – după ce președintele Joe Biden s-a referit la președintele rus Vladimir Putin drept „ucigaș”.

Măsura vine după ce Casa Albă a petrecut săptămâni întregi telegrafând o postură mai dură față de Rusia sub o administrație Biden – iar Moscova s-a ridicat din nou la acuzațiile că servește drept o influență „malignă” în afacerile globale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” de a sancționa șoferii pe autostradă. Care sunt șoferi vizați - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers