Vlăduț, băiețelul bolnav de cancer, visează să petreacă acasă Crăciunul. Tumoarea de mărimea unui mingi de tenis i-a fost scoasă, dar boala galopantă a recidivat

Publicat: 20/12/2021, 14:45

Vlăduț, un băiețel de doar 8 ani, duce o luptă crâncenă pentru supraviețuire. În urmă cu trei ani a fost diagnosticat cu neuroblastom de gradul patru, un cancer nemilos, cu multiple metastaze abdominale, la nivelul clavicululei și metastaze osoase, pe coccis și coaste.

La începutul pandemiei, a fost operat în Turcia, la clinica ”Memorial”, însă pentru continuarea tratamentelor post-operatorii, băiețelul are nevoie de alte terapii. „E o luptă la baionetă și centimetru”, mărturisea Sorin Cîrciu, tatăl lui Vlăduț.  După o perioadă scurtă de remisie, în iulie, în urma unei examinări PET-CT, părinții au aflat că boala a recidivat.

Tumoare de mărimea unei mingi de tenis de câmp

Boala i-a fost descoperită în urmă cu doi ani: neuroblastom pe suprarenală cu metastaze pe peretele toracic. A fost operat la începutul pandemiei în Turcia unde i s-a scos tumoarea care era de mărirmea unei mingi de tenis de câmp.

A urmat cure de imunoterapie, însă cancerul a fost mai puternic și a avansat sub tratament. Din noiembrie a intrat de urgență din nou pe chimioterapie. Însă corpul este foarte slăbit în urmă tratamentelor anterioare, și lupta e și mai grea acum. Necesită transfuzii de sânge din două în două zile, tratament cu imunoglobulină pentru activarea sistemului imunitar, deoarece în urma primei chimioterapii noi, băiețelul a făcut infecții repetate fiind foarte aproape de sepsis.

Pentru ca aceste chimioterapii să aibă efect împotriva cancerului galopant, medicii recomandă urmarea a două terapii în paralel: chimioterapie și iminoterapie. Costurile sunt însă imense, iar o ședința de imunoterapie costă aproximativ 50.000 de euro pe lună. Doar fiolele cu tratament. Analizele, medicamentele, internările, transfuziile de sânge precum și ședințele normale de chimioterapie nu intră în acest cost.

Vlăduț luptă și visează la Crăciunul pe care să-l petreacă în România, alături de bunici săi. Își dorește să se întoarcă acasă sănătos, să-și ia o pisica și să joace fotbal cu prietenii în fața blocului. Vrea să trăiască ca orice alt copil, nu în spitale, nu cu injecții, branule sau operații.

Vlăduț are nevoie de ajutorul tău în lupta asta! Orice mică donație contează.
Modalități de donatie:

SMS la 8828 cu textul VLADUT
EUR: Cod IBAN RO29BACX0000003158410005 (UniCredit Bank)
RON: Cod IBAN RO56BACX0000003158410004 (UniCredit Bank)
Contul este deschis pe numele: Cîrciu Elisabeta Paula (mama lui Vlăduț)

SWIFT code: BACXROBU

– GoGetFunding: https://gogetfunding.com/vladut/

– Paypal: [email protected]

– redirectionare 2% din impozit, prin completarea formularului 230, disponibil aici.