Voiculescu: „Nu există un protocol de tratament la domiciliu pentru COVID, ci doar tratamente proaste, văzute la televizor” (VIDEO)

Voiculescu: „Nu există un protocol de tratament la domiciliu pentru COVID, ci doar tratamente proaste, văzute la televizor” (VIDEO)
Voiculescu: „Nu există un protocol de tratament la domiciliu pentru COVID, ci doar tratamente proaste, văzute la televizor” (VIDEO) / Foto: Facebook
Publicat: 04/04/2021, 16:56
Actualizat: 04/04/2021, 17:02

Vlad Voiculescu a declarat, spre finalul conferinței de duminică, 4 aprilie, că nu există un protocol de tratamente la domiciliu pentru COVID, ci doar tratamente proaste, „văzute la televizor”. Mai mult, ministrul Sănătății a spus că unii medici, care recomandă asemenea tratamente, sunt promovați în emisiunile TV și „răpesc” șansa la viață pentru cei creduli.

„Nu există un protocol de tratament la domiciliu, există tratamentele proaste, văzute la televizor.

„Răpește șansa la viață a unor oameni”

Se autotratează, sunt tratați greșit, de o persoană sau alta, unele promovate la televizor…Sunt la ATI cu săptămânile.”, a spus ministrul Voiculescu.

De asemenea, Vlad Voiculescu a declarat că nu există bază legală, vizavi de testele de salivă și folosirea lor în școli (subiect dezbătut și de Andreea Moldovan, secretar în Ministerul Sănătății).

Speranță pentru la vară

Ministrul Sănătății a mai spus că există un grup de lucru, format din reprezentanții HORECA, pentru repornirea domeniului. „Ne dorim cu toții ca totul să fie redeschis, să fie testate anumite lucruri, așa cum s-a întâmplat în Barcelona, Germania, putem învăța din asta”.

„Nu există nicio piedică.

Da, vom avea destui oameni vaccinați, care vor fi trecut prin boală, așa încât să revenim la un mers al economiei firesc, normal”, a declarat Voiculescu.

„Suntem într-o situație grea”

„Suntem într-o situație foarte dificilă, sistemul sanitar poate duce atât cât poate duce, facem zilnic eforturi pentru a fi în fața dvs. Dar știm încotro mergem. Dacă comparăm situația de azi cu cea de acum un an, nu aveam vaccin, nu știam cât o să putem să ducem… Vedeam nenorociri în alte țări mai bine dotate…

Acum avem toate ingredientele ca să reușim și ține în foarte mare măsură de noi.

Ține de noi, ca popor, indivizi, numai de noi ține să trecem. Vorbim de o lună, două, nu de un an de zile. Dacă vom putea păstra direcția corectă, nu am nicio îndoială că vor trece de această perioadă.

Avem reguli stricte, distanțare, vaccinare și alte criterii, nu avem o rețetă, dar vedem că anumite rețete sunt testate în altă parte, trebuie să ne pregătim.

(…)

Mergem și către testarea în farmacii, încurajăm lucrul ăsta”, a mai spus Voiculescu.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult