Volodimir Zelenski cere „sancțiuni maxime” pentru Rusia: Să nu trăiți cu impresia că Ucraina poate proteja întreaga lume! E momentul în care se decide dacă forța brută va stăpâni lumea

Volodimir Zelenski cere „sancțiuni maxime” pentru Rusia: Să nu trăiți cu impresia că Ucraina poate proteja întreaga lume! E momentul în care se decide dacă forța brută va stăpâni lumea
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 23/05/2022, 15:35
Actualizat: 23/05/2022, 15:36

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut sancțiuni mai dure împotriva Rusiei, în cadrul uni discurs adresat liderilor prezenți la Forumul economic mondial de la Davos. „Să nu trăiți cu impresia că Ucraina poate proteja întreaga lume! E momentul în care se decide dacă forța brută va stăpâni lumea”, a spus el.

Am oprit armata rusă cu costul unor lupte grele, mii de vieți pierdute. Ar fi trebuit să facem noi asta. Dacă s-ar fi aplicat sancțiuni Rusiei la timp, poate acest agresor ar fi fost oprit.

Războiul ar fi putut fi prevenit cu sancțiuni.

În trei luni am văzut unitate fără precedent între democrații, admirație pentru poporul ucrainean, acum lumea pune presiune pe Rusia pentru a se asigura că limitează relațiile cu acest stat agresor. Asta se întâmplă abia acum, deși Rusia a început războiul contra Ucrainei în 2014. Suntem recunoscători pentru sprijin, dar dacă presiunea, unitatea s-ar fi întâmplat atunci, nu știm dacă Rusia ar mai fi început acest război și dacă Ucraina nu ar mai fi suferit aceste pierderi”, a transmis Zelenski, citat de Digi24.
Sursa foto: Profimedia

„Lumea nu poate fi condusă prin forță brută”

Șeful statului ucrainean a adăugat că acesta „e un moment de cotitură”.

„Nu vă așteptați ca Rusia să își folosească armele lor speciale. Nu-i dați agresorului impresia că lumea nu va reacționa pentru a apăra libertatea și pentru a restabili ordinea în lume. (…) Lumea nu poate fi condusă prin forță brută. Să nu trăiți cu impresia că Ucraina poate proteja întreaga lume. (…) Sancțiunile trebuie să fie maxime, pentru ca Rusia și orice alt potențial agresor care vrea să își atace vecinii să știe că vor exista consecințe.

Cred că încă nu sunt destul de puternice sancțiunile contra Rusiei. Toate băncile din Rusia trebuie interzise. Nu ar trebui să existe niciun fel de comerț cu Rusia. Trebuie să existe sancțiuni fără precedent pentru acest război”, a adăugat liderul de la Kiev.

Urmărește cele mai noi informații din a 89-a zi a războiului din Ucraina pe GÂNDUL.RO

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase