Volodimir Zelenski: Victoria Ucrainei este o chestiune de timp. Dacă vrei să-ți distrugi vecinii, pierzi

Volodimir Zelenski: Victoria Ucrainei este o chestiune de timp. Dacă vrei să-ți distrugi vecinii, pierzi
Volodimir Zelenski / Foto – Profimedia Images
Publicat: 26/04/2022, 10:43

Victoria Ucrainei este o chestiune de timp, a spus Volodimir Zelenski, în mesajul său de la miezul nopții. Acesta a făcut un bilanț după ce războiul pornit de Rusia a intrat în a treia lună.

„Lecțiile istoriei sunt binecunoscute. Dacă vrei să construiești un Reich milenar, pierzi”, a avertizat Zelenski, potrivit digi24.ro.

Liderul ucrainean a spus că invazia rusă a devenit un război al întregului popor contra invadatorilor.

Zelenski a recunoscut că multe orașe și sate sunt sub ocupație rusă, dar este convins că situația este temporară.

Zelenski a mai spus că Rusia va pierde, pentru că lumea liberă i se opune, și că visul președintelui rus Vladimir Putin pentru o mare imperiu se va nărui ca dorința lui Hitler pentru un Reich de o mie de ani.

Rusia cheltuie cantități enorme de resurse ca să susțină războiul. Ca să se opună întregii lumi libere. A luat de la cetățenii săi tot ce ar fi dus la dezvoltarea Rusiei și bagă acest potențial în distrugerea vieții vecinilor, a spus Zelenski.

Zelenski a mai spus că lecțiile istoriei sunt binecunoscute. „Dacă vrei să construiești un Reich milenar, pierzi. Dacă vrei să-ți distrugi vecinii, pierzi. Dacă vrei să refaci vechiul imperiu, pierzi. Și dacă te pui contra ucrainenilor, pierzi”, a mai spus Zelenski.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult