Vouchere aparate electrocasnice 2023 | Cum poți primi TICHETELE de 200, 300, 400 și 500 de lei

Vouchere aparate electrocasnice 2023 | Cum poți primi TICHETELE de 200, 300, 400 și 500 de lei
Publicat: 03/02/2023, 16:29
Actualizat: 03/02/2023, 18:29

Programul Rabla pentru Electrocasnice  ar putea suferi unele modificări începând de anul acesta. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că programul ”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit, iar cei care au solicitat vouchere şi nu le-au folosit vor primi interdicţie.

„Lucrurile se vor schimba, pentru că noi am introdus o interdicţie de a mai participa pentru acelaşi tip de aparatura electrocasnică la următoarea sesiune. Acest lucru îi va descuraja pe cei care se înscriu, dar nu folosesc voucherul respectiv. Se poate extinde fără nicio problemă. Până la urmă anul viitor, dacă continuăm programul, putem să spunem că cei care au blocat programul şi practic şi-au bătut joc de posibilitatea de a beneficia de un asemenea sprijin financiar din partea statului să nu mai aibă dreptul să participe”, a declarat Tanczos Barna în urmă cu câteva săptâmâni.

Ministrul a mai declarat la finele anului trecut că trebuie reanalizate şi condiţiile de piaţă, pentru că ”într-un an de zile se schimbă foarte multe lucruri”.

”Există posibilitatea creşterii valorii.  Putem analiza şi eficienţa pe fiecare componentă, privind aspiratoarele sau aparatele de aer condiţionat, acolo unde nu există un interes mare putem să luăm aceeaşi decizie pe care am luat-o în cazul televizoarelor, de a scoate anumite echipamente electrocasnice din program şi să ne focusăm pe ce prezintă un interes şi au un efect mare asupra facturilor (la energie, n. red.)”, a mai anunţat ministrul Mediului.

Rabla pentru Electrocasnice ar putea fi lansat undeva pe la jumătatea anului 2023, potrivit unor informații, deși Administrația Fondului pentru Mediu nu a publicat încă un calendar oficial Rabla Electrocasnice 2023, scrie kanald.ro.

Ultima modificare a valorii voucherelor oferite prin Programul Rabla pentru Electrocasnice a fost introdusă în anul 2021, atunci când s-a ținut cont de noile clase energetice ale unor echipamente eligibile în program. Acele niveluri ale valorii voucherelor au fost păstrate și pe parcursul anului 2022. Pentru majoritatea echipamentelor din program voucherele sunt de 400 de lei, înăs excepție fac laptopurile – voucher de 500 de lei, tabletele – vouchere de 300 de lei, respectiv aspiratoarele – voucher de 200 de lei.

Care sunt  condițiile de înscriere în program

Cei care vor să se înscrise în programul Rabla Electrocasnice 2023 trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– să fie persoană fizică cu domiciliul în România;
– să nu aibă obligații restante la bugetul de stat sau la bugetul local;
– să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniți în momentul înscrierii în aplicația informatică;
– să fie posesor al unui/ unei buletin/ cărți de identitate valabil(e);
– se obligă să predea, în momentul achiziționării unui electrocasnic nou, unul uzat echivalent;
– își dă acordul cu privire la prelucrarea de către AFM a tuturor datelor și informațiilor furnizate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase