Zelenski, intervenție la videoconferința G7 de duminică: Chiar ieri o bombă rusească a ucis 60 de civili care se refugiau într-o școală

Zelenski, intervenție la videoconferința G7 de duminică: Chiar ieri o bombă rusească a ucis 60 de civili care se refugiau într-o școală
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski / Sursa Foto: Facebook
Publicat: 09/05/2022, 01:39

Şaizeci de persoane au fost ucise sâmbătă în bombardamentul unei şcoli din regiunea Lugansk din estul Ucrainei, a declarat duminică preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

„Chiar ieri, în satul Bilogorivka, în regiunea Lugansk, o bombă rusească a ucis 60 de civili. Ei încercau să-şi găsească refugiu în clădirea unei şcoli obişnuite care a fost vizată de o lovitură aeriană rusească”, a afirmat Volodimir Zelenski în cursul unei intervenţii în videoconferinţă la un summit al G7, relatează Agerpres.

„O bombă aeriană a lovit o şcoală şi 60 de persoane au murit sub dărâmături”, a indicat la rândul său guvernatorul regiunii Lugansk, Serhii Gaidai, la postul de televiziune în limba rusă Current Time TV.

„Sunt în continuare lovituri foarte puternice asupra Bilogorivka”, a continuat el.

„Mi-aş dori foarte mult să cred că oameni sunt încă în viaţă acolo”, a spus el, precizând că, „de îndată ce bombardamentele se vor încheia, vom putea începe să curăţăm resturile”.

Duminică dimineaţă, Serhii Gaidai a declarat că „erau în total 90 de persoane” la faţa locului la momentul loviturii. „27 au fost salvate”, a adăugat el, precizând că temperatura a fost foarte ridicată la locul respectiv după explozie.