AFM: Peste 29.000 persoane fizice s-au înscris în cadrul Programelor Rabla Clasic 2021 și Rabla Plus 2021

AFM: Peste 29.000 persoane fizice s-au înscris în cadrul Programelor Rabla Clasic 2021 și Rabla Plus 2021
Publicat: 16/06/2021, 14:46
Actualizat: 16/06/2021, 15:42

Peste 29.000 persoane fizice s-au înscris  la producători şi dealeri auto în cadrul Programelor Rabla Clasic 2021 și Rabla Plus 2021, până în prezent, fiind achizționate în total circa 14.700 autovehicule și 82 de motociclete, informează Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Programul Rabla Clasic 2021 se bucură de succes în rândul românilor, fiind înscrise deja, la acest moment, la producători/dealeri auto, 24.897 persoane fizice. Datele AFM arată că au fost achiziționate deja 14.104 autovehicule și 82 motociclete.

Numărul cererilor este cu mult mai mic la persoane juridice, numărul cerererilor de înscriere ridicându-se la 298, fiind  achiziționate 64 de autovehicule. Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat, săptămâna aceasta, pe site o nouă listă conținând 103 dosare acceptate pentru 177 autovehicule. De asemenea, au fost publicate nouă contestații pentru 13 autovehicule. Până în prezent au fost acceptate un număr total de 455 dosare pentru 699 autovehicule și 12 contestații pentru 22 autovehicule.

„Rabla Clasic” 2021 are un buget total de 440 de milioane de lei, cu 35 de milioane de lei mai mult decât în 2020, ceea ce va permite achiziţionarea a peste 55.000 de autovehicule noi, mai puţin poluante. Suma maximă ce va putea fi decontată din costurile unei maşini noi prin „Rabla Clasic” poate ajunge la aproximativ 2.250 de euro, în condiţiile în care ecobonusurile pot fi combinate între ele şi adăugate la prima de casare.

Mașinile electrice, pe val

În cadrul Programului Rabla Plus 2021, s-au înscris la producători/dealeri auto, 4.343 persoane fizice, până în prezent fiind achiziționate 590 autovehicule noi (358 pur electrice, 232 electrice hibride și o motocicletă electrică).
Pentru persoane juridice au fost publicate săptămâna aceasta 106 dosare acceptate pentru 177 autovehicule electrice, dintre care 61 electrice hibride, 116 pur electrice. De asemenea, a fost publicată o contestație pentru un autovehicul pur electric, se arată în comunicatul AFM.

În total, pentru Rabla Plus au fost acceptate un număr de 368 dosare pentru 621 autovehicule, dintre care 234 electrice hibride, 386 pur electrice, o motocicletă electrică și 6 contestații pentru 8 autovehicule electrice hibride și 9 autovehicule pur electrice.

În ceea ce privește persoanele juridice, numărul cererilor se ridică la 295. La acest moment, au fost achiziționate 115 mașini noi (61 pur electrice și 54 electrice hibride). Listele dosarelor acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul instituției la secțiunile aferente Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus.

Noua ediţie a Programului „Rabla Plus” are, în acest an, cel mai mare buget de la lansare, respectiv 400 de milioane de lei, dublu faţă de anul anterior. Cei care vor dori să renunţe la o maşină veche, poluantă şi să achiziţioneze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul „Rabla Clasic”, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului „Rabla Plus”.

Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/dealerilor auto validaţi în Programele Rabla și Rabla Plus, listele acestora fiind disponibile pe site-ul instituției. Valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programului Rabla Clasic este 150 de zile de la data emiterii, respectiv 240 zile pentru Programul Rabla Plus, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziție a autovehiculului nou.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani