Cum arată primul camion electric și ce autonomie are. GALERIE FOTO

Cum arată primul camion electric și ce autonomie are. GALERIE FOTO
Publicat: 22/09/2016, 13:32
Actualizat: 20/08/2017, 00:59
Realizat exclusiv pentru a funcționa cu energie electrică, Urban eTruck oferă o privire în viitorul industriei camioanelor, în condițiile în care vehiculele cu motoare cu ardere internă pot fi în curând interzise sau puternic restricționate.
Puterea lui eTruck vine din cele două motoare ce livreze 250 de kW (339 de CP) și, mai important, un cuplu de 999 Nm. Pachetele de baterii litiu-ion iau forma a trei module individuale care, combinte, oferă o capacitate totală de 212 de kWh. Acest lucru
permite vehiculului să se deplaseze până la 200 de km (124 mile), pe o singură încărcare. Un sistem de frânare recuperativă a fost, de asemenea pusă în aplicare pentru a ajuta bateriile, scrie Promotor.
Ca și în cazul altor produse recente la Mercedes, eTruck se concentrează în mare măsură pe tehnologiile avansate. Cabina este dotată cu un display central de 12.3 inch, prezentând toate informațiile vitale ale vehiculului, precum și furnizarea de servicii de navigație, inclusiv hărți tridimensionale. Un afișaj proeminent arată capacitatea bateriei, asigurând în permanență șoferul despre câți kilometri mai poate duce acumulatoruli.