Cum să faci un test-drive corect cu o mașină second-hand

Cum să faci un test-drive corect cu o mașină second-hand
Publicat: 14/03/2016, 16:12

Însă, pentru a face un test-drive corect și în urma căruia să te poți alege cu o evaluare completă, va trebui să ții cont de următoarele.

1. Testează mașina în mediul urban și extraurban

Pentru a determina care sunt performanțele mașinii este bine ca test-drive-ul să fie facut atât în oraș cât și în afară. În mediul urban, opririle dese la semafor îți oferă răgaz să asculți motorul și cum se comportă acesta la plecările de pe loc, iar în afară, poți atinge viteze mai mari și te poți angaja în depășiri, poti monitoriza astfel reactia propulsorului la accelerari.

2. Testează-i frânele

Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vrei să cumperi o mașină second-hand este sistemul de frânare și asta pentru că acesta are un rol foarte important în ce privește siguranța ta și a celor din jur. Așadar, ca să testezi frânele și, implicit, ABS-ul, trebuie mai întâi să te asiguri că faci asta în condiții de siguranță. Așadar, când consideri că ai ajuns la o viteză potrivită și că nu ai pe nimeni în spate, apesi puternic pe pedala de frână.
Astfel, vei putea vedea cum reacționează sistemul ABS și, în funcție de acesta, și mașina.

3. Înainte de a pleca în test-drive nu uita să oprești sistemul audio

În momentul în care te-ai urcat în mașină și te-ai hotărât să pleci la drum cu mașina pe care vrei să o cumperi, nu uita să oprești sistemul audio. Astfel, vei avea parte de liniște pentru a asculta motorul și alte zgomote ce țin de starea mașinii.

Citește în continuare pe ProMotor.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase