Dacia 1300, cu dotări de limuzină. Se deschide cu comandă vocală și are senzor de parcare / Proiectul inedit al unui tânăr român ambițios – VIDEO

Publicat: 24/12/2019, 10:42

Un tânăr de 18 ani din Craiova a transformat mașina bunicilor într-un autoturism ce poate concura cu multe mașini moderne.

O Dacia 1300, fabricată acum 45 de ani, se deschide cu comandă vocală, are geamuri electrice, pe bord are montată o cameră video, dar dispune și de senzor de parcare pentru mersul cu spatele.

„O deschid cu ajutorul unei aplicații cu comandă vocală: «Dacie, deschide!»”, spune Mihnea Dinică, adolescentul care a transformat bătrâna Dacie într-o mașină cu dotări de limuzină. El a început să facă primele modificări la autoturism acum mai bine de 5 ani. De atunci, a investit aproape 3500 de euro și fiecare piesă a montat-o chiar el.

De câteva luni, tânărul a obținut și permisul de conducere, iar acum se plimbă cu mândrie prin oraș în Dacia pe care o pornește doar dintr-un buton, nu cu cheia, cum făcea bunicul său. Iar transformările continuă, spune cu mândrie băiatul.

„Pornire la buton… Mașina pornește singură. Volanul este de Duster, îmbrăcat în piele, ceasurile de bord sunt de Logan, adaptate pentru acest model de Dacia. Luminile sunt schimbate, patru geamuri electrice, navigație. Manetele de la ștergătoare și luminile sunt tot adaptate de la Logan. Urmează o consolă centrală de la Passat B6 pe care, într-o săptămână, sper să o am pusă pe mașină, cu cotieră cu tot. Și, din nou, mai multe echipamente electronice, cam două cutiuțe dintr-ăstea… Am vrut să o folosesc ca mașină de zi. Era mașina bunicului. Nu mergea, în stadiul în care era ea, originală, să o folosești zi de zi, așa că a trebuit să-i aduc câteva modificări, să mă pot descurca în trafic cu o comoditate decentă. Cu motorul de 1.3 i-am dat, cel mai mult, cam 143 km/h. Acum am schimbat motorul, este 1.6. Aștept să-i pun și un carburator dublu corp și sper că va fugi pe la 160 km/h”, a povestit, pentru Mediafax, Mihnea Dinică.

Chiar și portbagajul se deschide cu telecomanda, iar pe bord are montată o cameră, dar și un senzor de parcare. Mihnea povestește că toată familia este încântată de dotările mașinii.

„Până acum două luni investiția se ridica la 3 mii de euro. Acum, să zicem că ajunge pe la 3.500, cu tot ce am mai schimbat. Încerc să mă finanțez cât de mult singur, dar ajută și toată familia, de la bunici la părinți, mătuși… Bunicilor le-a plăcut transformarea, a fost o surpriză pentru ei. Nu se așteptau să iasă la așa nivel, să spunem, față de original, ce știau ei că este mașina pe care o aveau de nouă. Părinții, cred, ar fi preferat să-mi iau, ca toată lumea, o mașină normală, o mașină nouă. Asta a fost o pasiune, cât și o provocare pentru mine. Am vrut să-mi demonstrez că pot să fac așa ceva de unul singur”, a spus tânărul.

Acum, în prag de Crăciun, bătrâna Dacia 1300 a suferit și „cosmetizări” exterioare, în pas cu moda. Are două coarne de ren și își face loc în parcarea școlii unde învață Mihnea, între bolizi de zeci de mii de euro.

„Mi se pare amunzant când merg la școală și parchez lângă o Panamera sau alte mașini de 70-80 de mii de euro. Și eu cu Dacia asta a mea…”, a mai spus Mihnea Dinică.

Tânărul este elev în ultimul an la Colegiul Național Carol I din Craiova și este pasionat de inginerie electronică. A ales, însă, să studieze în străinătate, astfel că a aplicat pentru o facultate din Marea Britanie, a fost admis, iar de anul viitor se va pregăti la Manchester.

Sursă FOTO: captură VIDEO – colaj

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers