Dacia a lansat Bigster, conceptul unui model SUV de 4.6 metri lungime / Galerie Foto

Dacia a lansat Bigster, conceptul unui model SUV de 4.6 metri lungime / Galerie Foto
Dacia a lansat Bigster, conceptul unui model SUV de 4.6 metri lungime / Galerie Foto
Publicat: 14/01/2021, 12:31
Actualizat: 14/01/2021, 12:57

Bigster, modelul SUV lansat de Dacia, este soluția perfectă pentru un vehicul de segment C, accesibil la preț. Are 4.6 metri lungime și poate fi echipat cu motorizări alternative şi hibride.

Dacia a prezentat, joi, conceptul Bigster, robust și spațios, cu un interior primitor, practic un SUV autentic, care nu încorporează artificii de design, precum elementele cromate sau ornamentele cu aspect de aluminiu.

Interiorul este la rândul său foarte primitor, fiind printre cele mai spaţioase din acest segment. Semnătura luminoasă în formă de Y este de acum mai amplă, accentuând aspectul robust specific modelelor SUV. Un aspect pus şi mai mult în valoare de culoarea verde închis a caroseriei.

Conceptul Bigster nu încorporează artificii de design, precum elementele cromate sau ornamentele cu aspect de aluminiu. Avem de-a face cu un SUV autentic, opţiunea asumată în acest caz fiind cea a utilizării de piese din material plastic reciclat pentru toate protecţiile laterale”, se precizează în comunicat.

Conceptul Bigster, lansat de Dacia, poate fi echipat cu motorizări alternative şi hibride

Conceptul Bigster are 4.6 metri lungime și poate fi echipat cu motorizări alternative şi hibride, care îi asigură, astfel, adaptarea permanentă atât la nevoile clienților, cât şi la evoluţia reglementărilor în domeniul auto.

Conceptul Dacia Bigster exprimă viitoarea evoluţie a mărcii. Este un vehicul care oferă ceea ce este esenţial, evocând spiritul de aventură şi aducând în plus o tuşă ‘cool’. Bigster este dovada faptului că un vehicul accesibil poate fi şi atractiv. Noi, cei de la Dacia, credem acest lucru iar dovada este conceptul prezentat azi”, a declarat Alejandro Mesonero-Romanos, director de design Dacia.

Planuri mari de viitor pentru companie

Conceptul Bigster prefigurează deschiderea gamei Dacia către noi orizonturi.

Dacia va continua să propună clienților modele fiabile, la cel mai bun preț. Odată cu crearea noului business unit Dacia-Lada, vom exploata la maxim potențialul platformei modulare CMF-B, vom deveni mai eficienți și vom crește calitatea, competitivitatea și atractivitatea produselor noastre. Avem așadar toate atuurile pentru a ne dezolta spre noi orizonturi. Conceptul Bigster este un incidicu pentru calea pe care o vom urma”, spun cei din companie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase