Fiat Chrysler, acuzată în SUA că nu respectă normele de poluare. Reacție dură a gigantului din industria auto

Fiat Chrysler, acuzată în SUA că nu respectă normele de poluare. Reacție dură a gigantului din industria auto
Publicat: 12/01/2017, 20:28

„Colaborăm de peste un an cu Agenția americană pentru Protecția Mediului”, a declarat Sergio Marchionne pentru ziarul Il Messaggero.

„Este curios și neplăcut că Agenția americană pentru Protecția Mediului a decis să abordeze la nivel public cazul Fiat Chrysler”, a subliniat directorul general al companiei auto.

„Nu am făcut nimic ilegal. Nu a existat niciodată intenția de a crea condiții pentru inducerea în eroare a testelor de poluare. Acuzațiile sunt absurde”, a subliniat Marchionne.

„Suntem siguri că sistemele pentru controlul emisiilor poluante respectă normele și reiterăm intenția de a continua colaborarea cu autoritățile americane pentru a ne prezenta argumentele și a soluționa problema în mod corect și echitabil”, a subliniat Marchionne, citat de ziarul La Stampa.

Filiala Fiat Chrysler din SUA a exprimat „dezamăgire” în legătură cu abordarea Agenției pentru Protecția Mediului (EPA) din SUA, care a acuzat grupul auto de utilizarea unui soft ce a permis emisii poluante excesive.

Conform EPA, un soft pentru manipularea emisiilor poluante a fost montat la motoare diesel ale vehiculelor Fiat Chrysler vândute în Statele Unite începând cu anul 2014. Problema ar fi fost depistată la 104.000 de camionete și autoturisme de teren vândute în Statele Unite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase