General Motors anunță profit în scădere pentru trimestrul al treilea

General Motors anunță profit în scădere pentru trimestrul al treilea
Publicat: 31/10/2012, 16:09
Actualizat: 02/02/2019, 18:12

Profitul General Motors (GM) a scăzut cu 13% în trimestrul al treilea, la 1,8 miliarde de dolari, în contextul creșterii pierderilor la divizia europeană și a costurilor mai mari cu cheltuielile pentru serviciul de garanții în America de Nord, potrivit Wall Street Journal.

Profitul în trimestrul al treilea a coborât de la 2,1 miliarde de dolari nul trecut la 1,83 miliarde de dolari. Excluzând unele elemente excepționale, producătorul auto american a avut un câștig de 93 de cenți pe acțiune, depășind așteptările analiștilor de 60 de cenți.

Veniturile au avansat la 37,6 miliarde de dolari.

GM a avertizat, miercuri, că se așteaptă ca operațiunile europene să înregistreze pierderi de 1,5-1,8 miliarde de dolari în acest an. Divizia ar putea ajunge pe zero abia la mijlocul acestui deceniu.

Activitățile din Europa ale GM au avut un rezultt negativ de 500 de milioane de dolari în trimestrul al treilea, față de 300 de milioane de dolari în același interval al anului anterior. O mare parte a pierderii este atribuită diviziei Opel, care se află în proces de restructurare.

Rezultatul GM în America de Nord a fost solid, cu un profit operațional de 1,8 miliarde de dolari, scrie Wall Street Journal. Grupul a cheltuit în intervalul de trei luni 300 de milioane de dolari pentru programe de rechemări în service de amploare mai redusă și pentru reparații aduse unor piese.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase