INS: Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu mașini a scăzut cu 6,8% în august

Redactor:
Mihai Schiau
INS: Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu mașini a scăzut cu 6,8% în august
Cei care vor să cumpere o mașină

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a scăzut cu 6,8%, ca serie brută, în august, față de iulie, și cu 1% ca serie ajustată, în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a anunțat, miercuri, Institutul Național de Statistică, citat de Agerpres.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a crescut în august 2013 cu 1%, față de iulie, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

Față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu autovehicule și motociclete a scăzut ca serie brută cu 0,9%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a crescut cu 2,3%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a scăzut ca serie brută cu 2,1% , iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a crescut cu 1,7%.

În perioada 1 ianuarie — 31 august 2013, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a scăzut ca serie brută, cu 0,8%, față de perioada similară din 2012, iar ca serie ajustată, în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 0,8%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a scăzut față de perioada ianuarie — august 2012, atât ca serie brută, cu 3,7%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 3,3%.

Comparând luna august 2013 cu iulie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o scădere cu 6,8%, din cauza scăderilor înregistrate la activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (cu 9,9%), la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (cu 6,9%) și la comerțul cu autovehicule (cu 6,1%).

Comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor a crescut cu 1,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna august 2013, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 1%.

În ceea ce privește serviciile de piață prestate populației, în luna august 2013 față de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o creștere cu 1%, provenită din creșterile înregistrate la activități ale hotelurilor și restaurantelor (1,8%), la serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (1,8%) și la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (1,3%). Scăderi s-au înregistrat la activitățile de spălare, curățare și vopsirea textilelor și blănurilor (11,6%) și la activități ale agențiilor turistice și tur-operatorilor (0,1%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piață prestate populației serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna august 2013 față de luna precedentă a înregistrat o creștere cu 1%.

Față de august 2013, în august 2012, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a înregistrat pe total o scădere cu 0,9%, din cauza reducerii înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente, întreținerea și repararea motocicletelor (cu 18,2%), la activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (17,5%) și la comerțul cu autovehicule (2,3%). Creșteri au înregistrat activitățile provenite de la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (7,1%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a înregistrat, pe total, o creștere cu 2,3%, față de luna august 2012.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în luna august 2013, a înregistrat în august 2013 o cifră de afaceri cu 2,1% mai mică raportat la august 2012, provenită în principal de la serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (minus 22%), de la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (9,5%), de la activitățile de spălare, curățare și vopsirea textilelor și blănurilor (4%) și de la activitățile hotelurilor și restaurantelor (1,5%). Creșteri au înregistrat activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (12,3%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna august 2013 a crescut cu 1,7% comparativ cu luna august 2012.

În perioada 1 ianuarie — 31 august 2013, comparativ cu perioada similară din 2012, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a scăzut cu 0,8%, pe fondul scăderilor înregistrate la activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (8,5%), la comerțul cu autovehicule (6,4%) și la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente, întreținerea și repararea motocicletelor (6,2%). Creșteri au înregistrat activitățile provenite din comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (cu 9,5%).

În perioada menționată, comparativ cu cea similară din 2012, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 0,8%.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în primele opt luni ale anului, a înregistrat o cifră de afaceri cu 3,7% mai mică față de perioada similară din 2012, provenită de la serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (20,2%), de la activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (11,5%) și de la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (5,3%). Creșteri s-au înregistrat la activitățile de spălare, curățare și vopsirea textilelor și blănurilor (5,6%) și la activități ale hotelurilor și restaurantelor (0,3%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada ianuarie — august 2013, a înregistrat o cifră de afaceri cu 3,3% mai mică față de primele luni din 2012. 

 

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Mașina anului 2021. Modelul electric cu care Volkswagen a câștiga marele premiu
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Ion Rădoi: Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat până la 50...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
A pus bicarbonat de sodiu în Coca Cola. Ce s-a întâmplat după este ireal: ‘Cea...
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide