Noi informații despre gigantul din industria auto, cu fabrici în România, care a intrat în faliment. Explicațiile liderului de sindicat

Noi informații despre gigantul din industria auto, cu fabrici în România, care a intrat în faliment. Explicațiile liderului de sindicat
Publicat: 26/06/2017, 19:48

Reprezentanții Takata Arad spun că fabrica este în plină expansiune și urmează să creeze 500 de noi locuri de muncă.

Președintele Sindicatului Europa din cadrul Takata România, Lucian Lengyel, a declarat luni corespondentului MEDIAFAX că a avut, luni, o întâlnire cu angajații, cărora li s-au dat asigurări că „în acest moment la noi treburile merg bine”.

„Divizia pe Europa are independență juridică și economică. (…) De procedura de insolvență specifică este afectată doar Divizia pe Japonia și Divizia Corporatistă din Statele Unite pentru că Divizia pe Europa este consolidată ca centru de cost. (…) Nu se pune problema de o trecere în faliment, ci a fost inițiată procedura de reorganizare judiciară adică un plan riguros operativ de reorganizare operativă și financiară, care bine pus la punct, atât din punct de vedere al costului acestuia, cât și punerii în execuție, ar trebui să aducă doar rezultate favoarabile”, a declarat Lucian Lengyel.

Întrebat dacă activitățile din România vor fi afectate în vreun fel de problemele din Japonia și SUA, liderul sindicatului Europa din cadrul Takata a răspuns negativ, explicând că fabrica de la Arad este în „permanentă expansiune”.

„Noi suntem în permanentă expansiune, dezvoltare, chiar am creat spații de producție efectivă care vizează 500 de locuri noi de muncă pentru secția centuri de siguranță. Recrutăm personal, chiar suntem îngrijorați de carențele pe această zonă de interes privind forța de muncă, lipsa forței de muncă. Trebuie neaparat ca în următoarea perioadă să angajăm cel puțin 200 de salariați pentru secția centuri, respectiv minim 200 de salariați pe secția volane. (…) Producția previzionată, cel puțin pentru următorul an, este destul de consistentă (…). Deci, din punctul acesta de vedere, noi, unitățile Takata din Europa nu sunt afectate”, a mai declarat președintele Sindicatului Europa, Lucian Lengyel.

Lengyel a explicat că angajaților li s-a explicat situația, iar „oamenii și-au revizuit atitudinea și modul de gândire”.

„Ca urmare a comunicatelor date de sindicate, de către angajator, cu transparență, obiectivism, mai ales că pe fondul celor ce întâmplă, noi nu avem nicio vină, oamenii și-au revizuit atitutuindea și modul de gândire și au primit asigurări că nu are cum să ne afecteze nici pe termen mediu și să sperăm că nici pe termen lung, evenimentele produse și neajunsurile cu care se confruntă din punct de vedere financiar la ora asta unele subdivizii ale acestei corporații numită Takata”, a arătat liderul de sindicat de la Takata Arad.

Mai mult, în cadrul întâlnirii cu angajații, s-au dat asigurări ferme că Takata stă bine din punct de vedere financiar și nu sunt probleme cu plata salariaților.

„Divizia Europa a acestui concern Takata este consolidată din punct de vedere financiar, avem plățile la zi, nu avem probleme cu plata salariilor, cu eventuale plăți către furnizori sau terți cu care colaborăm. În acest moment la noi treburile merg bine, suntem în plină expansiune, în plină dezvoltare a întreprinderii, a locurilor de muncă sau a creării de locuri de muncă noi, tot ce înseamnă evoluție economică a societății noastre din Arad”, a explicat Lengyel.

În urmă cu o săptămână, la Takata Arad s-a încheiat noul contract colectiv de muncă pentru perioada 2017-2019 care prevede creșterea salariilor începând cu data de 1 iulie și alte reglementări care privesc relațiile de muncă.

Takata România are, în Arad, circa 4.500 angajați.

Takata Corp, compania care a rechemat în service cele mai multe produse din industria auto, a depus documentele pentru faliment în Statele Unite și Japonia și a anunțat că va fi cumpărată pentru 1,6 miliarde de dolari de compania americană Key Safety Systems, potrivit Reuters.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață