Gândul
14.01.2020
Auto

Toți șoferii sunt vizați. MAI vrea să schimbe legea în ceea ce privește suspendarea permiselor

Toți șoferii sunt vizați. MAI vrea să schimbe legea în ceea ce privește suspendarea permiselor
Șoferii care vor să-și redobândească permisul auto mai devreme, după ce acesta a fost suspendat, vor fi nevoiți să depună cerere, după caz, până în a 30-a zi, respectiv a 45-a zi a perioadei de suspendare, potrivit unui proiect de hotărâre aflat în dezbatere pubilică, disponibil pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne.

Proiectul de hotărâre al MAI se referă la impunerea unei date limite la care șoferii pot depune cereri de reducere a perioadei de suspendare a permisului de conducere.

„Cererea se depune, după caz, până în a 30-a zi, respectiv a 45-a zi, inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pentru care titularul permisului de conducere solicită reducerea”, se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit proiectului, cererile vor fi soluționate în termen de cinic zile de la depunerea acestora:

„Reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce sau refuzul de a reduce această perioadă, se dispune în scris de către șeful serviciului poliției rutiere prevăzut la alin. (1) sau, după caz, de către șeful poliției rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române prevăzut la alin. (2) și se comunică titularului permisului de conducere în cel mult 5 zile de la data înregistrării cererii, inclusiv.”, prevede proiectul de act normativ.

Șoferii cărora li se suspendă permisul și vor să reintre în posesia lui mai repede, trebuie să îndeplinească două condiții: să aibă permis auto de peste un an de zile și să fie declarați admiși la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație.

În prezent, legislația rutieră în vigoare stabilește că, în funcție de contravenția săvârșită, dreptul de a conduce al unui șofer poate fi suspendat pentru 30, 60 sau 90 de zile.

 

Inchide