Un gigant auto își face sediu de zeci de milioane de euro la București. Azi a fost inaugurat șantierul

Un gigant auto își face sediu de zeci de milioane de euro la București. Azi a fost inaugurat șantierul
Publicat: 28/08/2017, 19:48

Întrebat de valoarea proiectului, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, prezent la eveniment, a precizat, pentru MEDIAFAX, că este vorba de ordinul zecilor de milioane: „Știu că discutăm de zeci de milioane de euro”.

Viitorul sediu Renault Bucharest Connected (RBC) va găzui 3.000 de angajați. Sediul va fi situat pe strada Preciziei nr. 3G. Clădirea RBC, P+7, încadrată în Clasa A, va fi construită pe o suprafață de 47.000 de metri pătrați (40.000 de metri pătrați prima clădire și 7.000 de metri pătrați, a doua clădire), deținută anterior de Coca-Cola HBC România.

RBC va avea în dotare showroom pentru vehiculele Groupe Renault, 1.000 de locuri de parcare, un amfiteatru cu capacitate de 350 de locuri destinat evenimentelor interne și externe, restaurant, cabinet medical și infrastructură informatică.

Termenul de realizare a proiectului este 2019.

RBC va fi dezvoltat de către Elgan Offices SRL, o companie deținută în mod egal de Globalworth și Elgan Group, reprezentată de Simon Roth.

„Aceasta este prima investiție a Globalworth în partea vestică a Bucureștiului”, a declarat Dimitris Raptis, director general adjunct al companiei Globalworth.

„Aceasta este cea mai mare tranzacție de leasing realizată până acum pe piața de birouri din București: 47.000 de metri pătrați și un contract de cel puțin 11 ani”, a adăugat Raptis.

Globalworth este o companie de investiții imobiliare care activează în Europa Centrală și de Sud-Est, axată cu precădere pe piața din România. Compania gestionează un portofoliu care cuprinde investiții imobiliare cu o valoare estimată la 983,3 de milioane de euro la 31 martie 2017.

Constructorul de automobile Groupe Renault este prezent în 127 de țări și a vândut aproape 3,2 milioane de vehicule în 2016. În 2016, Groupe Renault România a depășit 5 miliarde de euro cifră de afaceri