Un producător auto francez a investit zeci de milioane de euro în infrastructura informatică din România

Un producător auto francez a investit zeci de milioane de euro în infrastructura informatică din România
Publicat: 14/09/2015, 11:30

În toate entitățile Renault din România, de la București, Mioveni, Pitești, Oarja și Titu, există peste 8.500 de calculatoare, PC-uri industriale și stații grafice, peste 2.000 de kilometri de rețea, precum și 10.000 de posturi telefonice mobile și fixe, se arată într-un comunicat al grupului.

„Investim permanent pentru a ține pasul cu schimbările de pe piață și cu noile tehnologii, atât din punct de vedere hard, cât și soft. Colegii noștri trebuie să beneficieze de cele mai bune instrumente pentru a crea, proiecta, fabrica și vinde mașini. Astfel, am ajuns în prezent la un nivel anual de 1,5 milioane de euro investiții în sistemele informaționale din România”, afirmă în comunicat Cornel Tașcu, directorul executiv al Direcției Sisteme Informaționale Renault România (DSIRO).

Infrastructura informatică a Grupului Renault România este resursa-cheie care oferă, în prezent, suport integrat pentru toate operațiunile industriale, logistice și comerciale, fiind gestionată de DSIRO care, în ultimii 15 ani, s-a transformat dintr-un simplu departament de asistență și suport pentru activitățile IT într-un partener de business pentru principalele activități ale Grupului Renault în România (design, inginerie, fabricație vehicule și mecanică, comercializare șifinanțare).

„Pe lângă România gestionăm informatic 47 de țări din America Latină, Africa, Europa și Orientul Mijlociu și tratăm anual peste 2.000 de cereri de suport, instruire și parametrare a interfețelor între sistemele constructorului și cele ale importatorului”, a spus Tașcu, care este, în același timp, managerul echipei de sisteme informaționale a Renault din Turcia.

Direcția Sisteme Informaționale Renault România controlează 500 de aplicații și sisteme informatice. E vorba de aplicațiile din etapele de design și de concepție 3D a vehiculelor, dar și de sistemele dedicate ingineriei și dezvoltării unui vehicul sau de cele destinate planificării și gestionării fluxurilor logistice și de fabricație a componentelor mecanică și vehicul.

De asemenea, mai sunt aplicații extrem de importante pentru gestiunea calității și susținerea activităților de marketing, comercializare de vehicule și piese de schimb în România sau la export, precum și de suport specializat al departamentelor administrative.

Instrumentele și aplicațiile pe care Grupul Renault le folosește în România sunt aceleași cu cele ale Grupului și ale Alianței Renault-Nissan la nivel mondial. Specialiștii DSIRO au cunoștințe și competențe care le permit să coordoneze proiecte de optimizare a proceselor operaționale și de business, și oferă cursuri de pregătire informatică pentru partenerii externi.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
'Ieși afară!' Niculina Stoican și Natanticu, scandal în platou la Antena 1
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Istoria necenzurată a cântecului care a înmuiat inima dictatorului Nicolae Ceauşescu. „Treceţi, batalioane române, Carpaţii”,...
Misterul simbolului pe care tot mai mulţi români îl au pe maşini
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel
'Ieși afară!' Niculina Stoican și Natanticu, scandal în platou la Antena 1
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Ziua Naţională a României, SĂRBĂTORITĂ la Constanţa. VIDEO
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Mesaje de Ziua Naţională a României: Citate pentru 1 Decembrie 2021. La mulţi ani, români!
Rareș Bogdan a explodat: Cineva se joacă periculos cu focul! Gestul l-a scos din minți
Lovitură pentru milioane de români. Va fi interzis în următorii doi ani. Directiva UE este...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...