Un român va conduce transportul în comun din Abu Dhabi. „Vine o vreme când munca ta e apreciată și în alte locuri”

Un român va conduce transportul în comun din Abu Dhabi. Vine o vreme când munca ta e apreciată și în alte locuri
Publicat: 02/04/2017, 12:11
Actualizat: 03/04/2017, 10:44

Istvan i-a impresionat pe arabi prin felul în care a modernizat transportul în Oradea, iar aceștia l-au recrutat pentru a răspunde de crearea în ritm alert a unor rețele complexe de transport public în capitala Emiratelor.

„Va fi o mare revoluție în transportul public în Abu Dhabi și se va întâmpla în următorii cinci ani. Domnul Csuzi va fi persoana potrivită să preia comanda și să facă față acestor provocări”, a declarat Jose Costa, directorul general al transporturilor din emirat.

În Oradea, Istvan Csuzi a modernizat sistemul de transport local, biletele putând fi achiziționate prin SMS sau cu cardul, iar stațiile fiind prevăzute cu afișaj electronic pentru durata de așteptare.

Despre proiectul din Abu Dhabi, orădeanul declară că datorită muncii depuse în Oradea reputația i-a fost recunoscută și în afara țării. „Sunt momente când munca ta dă roade, în sensul că se aude și în alte locuri ce ai făcut, cum ai făcut și cine ești. Începând de la 1 mai sunt director general la Abu Dhabi”, a declarat Istvan Csuzi.

Doar pentru rețeaua de tramvai care va fi construită în Abu Dhabi, autoritățile arabe vor investi 1,5 miliarde de euro. Adică de aproape 8 ori suma atrasă de Oradea din fonduri europene, în 8 ani, pentru toate proiectele derulate, scrie b1.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase