75% dintre români consideră că femeile nu pot să facă sport la același nivel cu bărbații. Head&Shoulders România crede că nimic un ar trebui să-ți stea în cale indiferent de visul tău. Performanța este genul tău!

75% dintre români consideră că femeile nu pot să facă sport la același nivel cu bărbații. Head&Shoulders România crede că nimic un ar trebui să-ți stea în cale indiferent de visul tău. Performanța este genul tău!
75% dintre români consideră că femeile nu pot să facă sport la același nivel cu bărbații. Head&Shoulders România crede că nimic un ar trebui să-ți stea în cale indiferent de visul tău. Performanța este genul tău!
Publicat: 28/09/2021, 11:14
Actualizat: 05/10/2021, 11:15

60% dintre români sunt de părere că fotbalul este un sport exclusiv masculin, plasându-l în aceeași categorie cu sporturile de contact și body building-ul. Ei cred, de asemenea, că gimnastica, voleiul și patinajul sunt sporturile în care femeile ar fi mai potrivite, conform unui studiu național realizat de Cult Research.

Din aceeași cercetare aflăm și că 75% dintre români consideră că femeile nu pot să facă sport la același nivel cu bărbații și doar 2% dintre aceștia cred că femeile pot să facă performanță în fotbal.

Pentru a schimba aceste percepții, Head&Shoulders, brandul P&G care încurajează consumatorii să aibă încredere în ei pentru a depăși provocările zilnice, devine susținătorul oficial al Echipei Naționale de Fotbal Feminin a României și lansează campania locală Performanța este genul tău!, prin care își propune să transmită tinerilor să nu lase nimic să stea în calea visului lor și, totodată, să contribuie la schimbarea percepției românilor în legătură cu egalitatea de gen în sport.

„Percepția genului în sport este determinată, pe de o parte, de atitudinea consumatorilor față de sport (și asocierile pe care aceștia le fac cu diverse sporturi), iar pe de altă parte, de nivelul de promovare în mass media al diferitelor sporturi. În ciuda îmbunătățirilor aduse egalității de gen în sport, sportivele încă se confruntă cu numeroase obstacole care țin de stereotipurile de gen existente în societatea românească”, spune Paul Acatrini, Director de Cercetare al Cult Research.

Video-ul campaniei, care o aduce în prim plan pe Teodora Meluță, fundaș în Echipa Națională de Fotbal Feminin, ne arată încercările prin care trec sportivii atât pe teren, cât și în afara lui – de la pregătirea zilnică, până la stresul dinaintea unei confruntări importante, subliniind ideea că performanța se construiește cu determinare, antrenament și anduranță indiferent de gen.

„Să ajungi acolo unde îți dorești presupune multă muncă și determinare, în fiecare zi. Doar asa îți poți îndeplini visul, acela de fi cea mai bună versiune a ta în domeniul în care activezi. Mă bucur să fac parte din această campanie și îmi doresc să înțelegem că sportul este pentru toți, nu doar pentru femei sau doar pentru bărbați″, a spus Teodora Meluță, jucătoare în echipa Națională de fotbal feminin a României.

„Performanța este genul tău! este campania prin care vrem să schimbăm percepții și să oferim, nu doar atleților, ci tuturor oamenilor care ating performanța, meritele cuvenite. Din păcate, egalitatea este limitată de prejudecăți, de aceea, ne transformăm vocea noastră într-o forță a binelui, sperând să încurajăm discuțiile deschise, să influențăm atitudini și într-un final să celebrăm egalitatea de gen. Ca mamă a unei talentate fetițe de 5 ani, de care sunt foarte mândră, și fiind eu însămi un crossfitter pasionat, acestea sunt valorile fundamentale alături de care mi-ar plăcea să crească fiica mea și de aceea sunt în mod deosebit de mândră că putem face un pas mic către ceea ce sper să devină o societate mult mai deschisă″ , declară Ileana Cociaș, Senior Brand Director P&G.

Head&Shoulders, șamponul numărul 1 în lume*, își respectă misiunea de a oferi performanță zi de zi prin intermediul produselor sale, folosite de milioane de consumatori din întreaga lume. Iar alături de Federația Română de Fotbal, prin inițiativa Performanța este genul tău!, Head&Shoulders continuă să susțină o lume fără prejudecăți, cu oportunități egale.

*calcul P&G bazat pe datele raportate din vânzările externe anuale pentru categoria de șampon, în perioada iulie 2018 – iunie 2019. Copyright (C) 2019, compania Nielsen.

Despre Procter & Gamble

P&G deservește consumatori oferind unul dintre cele mai puternice portofolii ce include branduri de încredere, de calitate și superioare precum Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Pampers®, Pantene® și Tide®. Comunitatea P&G desfășoară operațiuni în aproximativ 70 de țări din întreaga lume. Vă rugăm să vizitați http://www.pg.com pentru noutăți și informații suplimentare despre P&G și brandurile sale.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cine sunt viitorii socri ai lui Laurențiu Reghecampf! Toate detaliile despre familie și cum au...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza politică de la Bucureşti: condiţiile puse de PSD pentru a susţine Guvernul Ciucă
5 mașini de care să FUGI
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Prima țară din Europa care legalizează cultivarea și consumul de canabis
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
ORA de IARNĂ 2021 aduce un PERICOL imens pentru români în plin val de coronavirus
BĂTAIE în TRAFIC! CINCI bărbați au fost REȚINUȚI
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Restricția ȘOC despre care nu vorbește NIMENI. Intră în vigoare de luni. Ce va fi...
NENOROCIREA CUMPLITĂ care zguduie întreaga lume. Nici România nu va scăpa. Situația pare scăpată de...
Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul....
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021