Consilierii Altex și Media Galaxy, la dispoziția consumatorilor pentru înscrierea în platforma AFM. Programul național Rabla pentru electrocasnice debutează astăzi!

Consilierii Altex și Media Galaxy, la dispoziția consumatorilor pentru înscrierea în platforma AFM.  Programul național Rabla pentru electrocasnice debutează astăzi!
Publicat: 17/06/2022, 13:19
Actualizat: 17/06/2022, 13:21

Altex, liderul pieței electro-IT din România, intră și în acest an în programul național Rabla pentru electrocasnice și – începând din 17 iunie -, odată cu startul campaniei de înscriere, oferă clienților consiliere pentru înscrierea în platforma AFM, în vederea obținerii voucherelor Rabla.

În perioada 17 – 23 iunie, consilierii Altex și Media Galaxy vor sta la dispoziția consumatorilor pentru a arăta tuturor pașii care trebuie urmați pentru a se înscrie în programul Rabla pentru electrocasnice, prin intermediul platformei AFM, pentru a obține voucherele ce pot fi folosite pentru achiziționarea de electrocasnice noi.

 ”Încurajăm românii să profite de această oportunitate și astfel să își înlocuiască aparatele uzate cu unele noi, de ultimă generație și mult mai eficiente din punct de vedere energetic, dar și prietenoase cu mediul înconjurător. Experiența anilor trecuți ne spune că persoanele care nu sunt familiarizate cu internetul cu siguranță vor avea nevoie de îndrumare, iar din acest motiv, consilierii Altex și Media Galaxy vor oferi tuturor asistența necesară pentru a se înscrie pe platforma AFM, așa cum au procedat și anul trecut, când mii de persoane au beneficiat de ajutorul colegilor din magazine”, spune Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex România.

Programul național Rabla Electrocasnice este derulat de Ministerul Mediului, prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

Procedura de înscriere pentru obținerea voucherului rabla se face, exclusiv, online, doar în perioada 17 – 23 iunie, prin intermediul platformei AFM, iar voucherul este transmis solicitantului, pe e-mail, în format PDF.

Calendarul programului național Rabla electrocasnice, iunie 2022

  • 17 – 23 iunie: înregistrarea beneficiarilor (crearea conturilor ȋn platforma AFM);
  • 24 – 30 iunie: generarea voucherelor pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice – 400 lei/voucher;
  • 01 – 07 iulie: generarea voucherelor, pentru laptopuri și tablete – 500 lei/voucher laptop, 300 lei/voucher tabletă;
  • 08 iulie – 17 iulie: generarea voucherelor pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare – 400 lei/voucher aer condiționat și uscătoare, 200 lei/voucher aspiratoare.

În paralel cu programul național demarat de Ministerul Mediului, de mai bine de opt ani, Altex, liderul pieței de electro-IT din România, are propriul său program de reciclare și colectare, numit Rabla pentru electrocasnice mari, acolo unde sunt incluse mașinile de spălat vase și rufe, uscătoarele, aparate frigorifice, cuptoare și aragaze. Toți cei care aleg să renunțe la electrocasnicele vechi beneficiază de ridicarea acestora, de la domiciliu, și, ȋn același timp, primesc un voucher ȋn valoare de 150 de lei, pentru cumpărături ȋn magazinele fizice și online Altex și Media Galaxy. În plus, clienții Altex și Media Galaxy pot alege serviciul de livrare cu doi curieri a produselor voluminoase.

Și în anul 2021, Altex a demonstrat că este una dintre cele mai mari companii românești eco-friendly. Liderul pieției de elctro-IT din România a colectat de la clienții săi mai bine de 19.000 de tone de DEEE, adică peste 480.000 de aparate electrice și electrocasnice.

În ultimii 10 ani, Altex a contribuit semnificativ la colectarea și reciclarea echipamentelor electrice și electrocasnice, 116.000 de tone, peste 20 % din totalul național.

Despre ALTEX România

Altex este lider pe piața de retail din România, cu peste 125 de magazine deschise în țară. În aproape trei decenii de la ȋnființare, Altex s-a transformat dintr-un business local de import de televizoare, ȋn liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România.

  • Încă de la început, compania Altex și-a propus să ofere produse de calitate adecvate nevoilor consumatorilor și soluții de finanțare accesibile.
  • Serviciul de 2X diferența versus alte magazine online sau offline asigură clienților cel mai mic preț din România.

Altex și-a diversificat, de-a lungul timpului, și serviciile, nu doar produsele. Pentru a-și ajuta clienții să aibă acces la finanțare, Altex a înființat Credex, o companie de credite de consum, care oferă soluții optime de finanțare la dobânzi scăzute, pentru achiziția articolelor de pe website și din rețeaua națională de magazine. Din 2021, prin serviciul Altex Travel, clienții Altex au posibilitatea să ȋşi achiziționeze vacanțe direct din magazinele Altex și Media Galaxy, dar și online, pe www.altextravel.ro.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult