(P) Avantajele alergării pentru sănătate

(P) Avantajele alergării pentru sănătate
Publicat: 15/03/2024, 13:00
Actualizat: 15/03/2024, 14:01

Benzile de alergare au devenit unele dintre cele mai populare aparate de antrenament de pe piață. Și asta dintr-un motiv bine întemeiat! În primul rând, acestea îți permit să te menții în formă. Dar, mai important, antrenamentele pe bandă de alergare pot aduce beneficii sănătății, atât mental, cât și fizic!

Acest echipament de exerciții cardio oferă mai multe beneficii pentru sănătate. Deci, dacă abia începi călătoria ta #BeHealthy, antrenamentul pe banda de alergare este o opțiune excelentă. Acestea fiind spuse, iată câteva modalități prin care un antrenament pe banda de alergare îți poate îmbunătăți starea de sănătate!

Sănătatea inimii

Folosirea benzii de alergare este excelentă pentru sănătatea cardiovasculară, iar studiile demonstrează că exercițiile aerobe pot minimiza riscul bolilor de inimă. În plus, ele pot întări mușchii inimii. Acest lucru ajută la scăderea tensiunii arteriale și permite inimii să pompeze sângele mai eficient. Majoritatea medicilor recomandă exercițiile aerobice persoanelor care suferă de boli cardiovasculare. Exercițiile cardiovasculare controlează nivelul colesterolului din sânge, prevenind blocarea arterelor. Acestea cresc lipoproteinele cu densitate mare și reduc lipoproteinele cu densitate scăzută din sânge.

Pierdere în greutate

Jogging-ul sau alergatul pe banda de alergare ajută la pierderea în greutate, precum și la arderea grăsimilor rapid și eficient, fiind o activitate și mai benefică pentru genunchi și articulații decât alergarea în aer liber. Acesta este cel mai popular avantaj al antrenamentului pe banda de alergare. În plus, aceste antrenamente ard calorii într-un ritm mai rapid decât alte exerciții aerobice. Pentru a arde calorii și mai repede, trebuie doar să alergi mai mult și mai repede pe bandă.

O altă modalitate excelentă de a reduce grăsimea corporală în siguranță și rapid este prin intermediul antrenamentelor HIIT. Acest lucru nu înseamnă că antrenamentele de intensitate mai mică nu te vor ajuta să pierzi în greutate, doar că nu vei vedea rezultate la fel de repide.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă să facem 150 de minute de antrenament de intensitate moderată sau 75 de minute de exerciții intense pe săptămână. Alt studiu spune că ar fi bine să alergăm sau să mergem pe o bandă de alergare aproximativ 6,5 km pentru a arde 400-600 de calorii. Așadar, fiecare pas contează.

Mersul pe bandă îți întărește mușchii

Benzile de alergare sunt folosite mai ales pentru antrenamentul cardio, dar ele ajută și la întărirea mușchilor fesieri, ai coapselor și gambelor.

Cu antrenamentele pe banda de alergare, poți oricând optimiza sesiunile pentru a se potrivi obiectivelor tale. De exemplu, înclinarea ei va lucra mai mult gambele și fesierii. Pentru a crește și mai mult intensitatea antrenamentului, poți folosi și greutăți în timp ce alergi pe bandă.

Acum că ai aflat de beneficiile benzii de alergare, ce mai aștepți? Alege-ți o sală de fitness din cea mai extinsă rețea de la noi din țară, World Class, și vino la antrenamente. Pe site-ul www.worldclass.ro vei găsi lista tuturor cluburilor, așa că profită de mersul pe banda de alergare, pentru o sănătate de fier. Fiecare antrenament contează.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor