Proiectul ”Școala Profesională Metropolitană în sistem dual” | Altex susține și în anul școlar 2022-2023 pregătirea practică a elevilor

Proiectul ”Școala Profesională Metropolitană în sistem dual” | Altex susține și în anul școlar 2022-2023 pregătirea practică a elevilor
Publicat: 13/09/2022, 14:43

Altex asigură pregătirea practică a elevilor din școlile profesionale din București și în anul școlar 2022-2023. Altex a aderat, în anul 2021, la proiectul ”Școala Profesională Metropolitană în sistem dual”, demarat de Primăria Capitalei.

Ca și în anul 2021, elevii din două licee bucureștene – liceul ”Nikola Tesla” și Colegiul Economic ”Costin C. Kirițescu” – vor beneficia de un stagiu de practică în magazinele Altex, pentru specializarea comerciant-vânzător, burse lunare cuprinse între 500 și 800 de lei, premii de performanță și echipament de lucru, precum și posibilitatea de angajare după obținerea certificatului de calificare.

Continuăm să investim în tineri, în educație, pentru că doar astfel putem să contribuim la formarea viitorilor profesioniști. Implicarea Altex în sistemul de învățământ dual înseamnă nu numai pregătirea profesională a tinerilor în magazine, ci și motivarea acestora să-și dezvolte în mod continuu competențele, prin acordarea de burse lunare și premii de performanță. Acest lucru ajută la încurajarea inițiativelor și îmbunătățirii rezultatelor.

Importanța atribuită dezvoltării profesionale pentru elevii din școlile de profil constituie o baza solidă pentru deprinderea aptitudinilor necesare în vederea exercitării unei meserii, dar și a unui parcurs profesional cu posibilități de dezvoltare. Am aderat la programul susținut de PMB, «Școala Profesională Metropolitană în sistem dual» în anul 2021. Nu ne oprim aici și intenționăm să ne alăturăm programelor educaționale și din alte județe”, a spus Elena Cozianu, director HR Altex România..

Pentru noi, susținerea educației este o responsabilitate socială și ne implicăm activ. Cunoștințele, abilitățile și aptitudinile colegilor din echipa Altex au un efect direct asupra rezultatelor elevilor din program”

Elena Cozianu, director HR Altex România

Proiectul ”Școala Profesională Metropolitană în sistem dual în Municipiul București”

Proiectul ”Școala Profesională Metropolitană în sistem dual în Municipiul București” are ca scop creșterea performanței în pregătirea forței de muncă, satisfacerea nevoii de lucrători calificați din piața muncii, dar și asigurarea de locuri de muncă pentru tinerii interesați.

În Liceul ”Nikola Tesla”, Altex susține o grupă de elevi de clasa a-IX-a, care pe lângă stagiul de pregătire practică beneficiază și de o bursă lunară suplimentară, premii de performanță, dar și posibilitatea de angajare în cadrul companiei Altex, dar și o grupă de elevi de clasa a-XI-a, care au optat să continue stagiul de practică în cadrul companiei Altex și care vor susține, în vara anului viitor, examenul final pentru obținerea certificatului de calificare.

La Colegiul Economic ”Costin C. Kirițescu”, Altex susține o grupă de elevi de clasa a-IX-a, care funcționează în regim mixt. Și aceștia beneficiază de o bursă suplimentară, echipament de lucru, premii pentru performanță, precum și posibilitatea de angajare în cadrul companiei Altex, după obținerea certificatului de calificare.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult